Monday, March 29, 2010

Sepantas kilat...

Salam...

dah makan ke semua??? Tajuk cam bukan main je kan... hehe

Bukan apa, saya tengah berkejar ni. Nak makan lagi, nak solat lagi & nak update lagi... hehe (sempat lagi jenguk blog...)

Satgi dalam kul 2 lebih dah nak kuar bawak si kecik tu pi klinik...

Tadi masa khusyuk dok jenjalan kat rumah kengkawan, datang la staf opis saya edarkan payslip. Apa lagi sepantas kilat saya membukanya. Sekali bila tengok amaunnya, mak ai... "Betul ke payslip aku ni??? Ke aku terbuka pay slip bos aku???". Tengok nama kat depan 'comel binti hensem' hehe. "Sah, nama aku ni..."

Tonyoh2 lagi mata. Tampar2 pipi kot mimpi... Adeh, sakit...

Sekali tengok... owh, patut la... Tunggakkan yang bergunung-ganang tu dah 'segedebuk' dapat... hehe. Senyum sampai ke telinga... Tapi masih ada yang belum dapat... So, tunggu lagi la next pay slip... ^_^

Pok cik kayo.... ops silap... Mok cik kayo....

Bila tengok kalendar, terus senyum jadi muncung... Adeh, next month nak kena renew road tax & insurance daaa... Tak dapat la nak berjoli sakan... Plus baki tu nak kena simpan sebab nak prepare untuk sebarang kemungkinan.

Tak pa la, untung dapat duit tunggakkan tu sekarang, selamat duit gaji saya bulan ni... hehe

Ok la, nak turun bawah sat. Jumpa DIA. Pehtu nak terus zassss ke taska si kecik... Till then, salam....

** saya tak tau pasal amun gaji tu sebab tak sempat lagi pi check gaji kat bank... hehe

4 comments:

Ena said...

mak cik kayo.. mak cik kayo...best arrr... akak dah dapat ujung tahun lepas semua tnggakan.. so, skrg gaji cam biaso ajo la.. ho3x..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rezeki terpijak namanye tuh..agagaa

bes bes
tunggakan naik gaji ke sal? :-)

~~*Ummi AFD*~~ said...

Kak Ena:

Hehe, ye ke... Ok la tu, merasa la jugak...

~~*Ummi AFD*~~ said...

Rose:

Hehehe...

Bukan tunggakan naik gaji. Tunggakan elaun2 yg tak dapat sebelum2 ni...