Wednesday, March 17, 2010

S.L.E.E.P.Y

Salam...

Selamat pagi... Hello. Teman anda di sini... saya. Bangun dengan riang, menyanyi... Bermain bersama, ayuh....

Ha, sapa tau lagu kat atas tu dalam iklan apa... cuba teka... Tapi tak dak hadiah la... hehe

Erm, hari ni sedikit sleepy sebab semalam kul 3.30 baru saya Zzzzz... Ekceli 3.30 tu saya baring atas katil. Mata terlelap tu tak tau la kul berapa. Tu yang sedikit sleepy tu. Dah la headache, tak cukup tidur pulak...

Semua ni gara2 gatal sangat pi minum indocafe... Biasanya saya minum susu suam waktu malam. Tu yang senang je Zzzz tu... hehe. Tapi semalam, pukul 2 lebih pun tak dapat lelapkan mata jugak. Mengiring ke kanan, tak kena. Mengiring ke kiri pun tak lena. Melentang rasa rimas.

Last2 saya bangun & buat kerja rumah. Lipat baju & iron baju. Tu pun buat dalam bilik je. Nak kemas rumah tingkat bawah sedikit 'bimbang'... hehe. (lebih kepada takut). Tu pun sambil iron baju dok pikir macam2, tapi tabahkan je la hati ni...

Dah habis buat semua kerja tu, baru terasa penat. Baring2, menguap2 pastu bila masa terlelap pun saya tak sedar. Sedar2 dah pukul 6 lebih. Terus bangun siap2 semua. Hari ni sampai awal sikit kat office... hehe

Ok la, panjang pulak membebel di pagi hari. Nak pi alas perut jap... tatatititutu...

8 comments:

Ena said...

Akak pun x leh tido mlm tadi.. badan nie sakit2 pulak.. lenguh2 dari betis ke kaki..uwaaa... naper ntah.. padahal dah telan calcium sblm tido.. hu3x.. sudahnyer.. bangun tgk tv sampai la tertido.. nak wat kijer umah dah settle daa.. ngantuk memg ngantuk tp x leh tido sbb lenguh2 tu.. hu3x.. akhirnyer terlena & dengar si adik nanges mintak susu kul 5.00am.. heheheh..
nasib baik pg nie x ngantuk..

~~*Ummi AFD*~~ said...

Kak Ena:

Nampaknya sama la kita ni ye... hehe

Sal nak tengok tv tak dak mood lak. tu yang sudahkan kerja rumah yang belum selesai tu... hehe

mamalieyna said...

akak pun ngantuk gak ni..tak ada alasan tido lewat ke hapa, tp memang ngntuk..hehe..

nieda said...

salam ziarah,
kdg2 mmg susah juga nak tidur kan. take care

Fakhrur Razi said...

hohoho ok la tuh
xtdo powng wat kje umah =.="
rajin2

~~*Ummi AFD*~~ said...

Mamalieyna:

Hehe, biasa la tu akak. Sal pun kadang2 ngantuk gak di pagi hari walaupun malamnya tido awal... hehe

~~*Ummi AFD*~~ said...

Nieda:

Salam kenalan... Tu la... Awak pun sama la ye, take care...

~~*Ummi AFD*~~ said...

Fakhrur Razi:

Rajin apenyer, ni kes buat kerja tak siap. hehe

lagi pun dah tak tau nak watpa...