Friday, March 12, 2010

Adeh, geramnya....

Salam...

Celoteh petang hari sebelum balik... Yahuuuu, esok cuti... hehe (macam la tak pernah cuti)...
Pasal tajuk kat atas tu, bukan geram kat sesapa pun. Sebenarnya saya sangat la geram tengok bunga2an segar yang ada kat lobby office saya tu. Kalau masuk ikut main entrance, akan nampak satu pasu bunga besar yang dipenuhi dengan bunga2an segar...

Nak snap gambar tak berani lak. Biasa la kan, kat office saya ni bahaya sket buat aksi pelik2 nih... CCTV merata ceruk.

Minggu ni pasu tu dipenuhi bermacam2 bunga termasuk la bunga kesukaan saya - rose pink..




sumber

Adeh, tangan ni rasa gatal je tiap2 kali lalu kat situ... Gatal nak amik sekuntum... hehe. Tapi tak boleh la kan sebab kalau amik tanpa kebenaran apa hukumnya??? ya, haram... Kalau haram tu apa yang dapat? Ya, pandai... dosa la.

So, tak nak la berdosa pulak sebab curi bunga yang sekuntum... hehe

Malam kelmarin, masa dok tengok citer korea tu bertambah geram lak sebab ada satu babak tu salah seorang pelakon tu gunakan rose kuning untuk melamar kekasih dia... sangat romantik babak tu... hehe. Terasa nak rose warna kuning la pulak...

Wahai suamiku yang tersayang, jika kamu baca entri isterimu ini sila la belikan dia sejambak rose pink campur peach cair okeyh... next week pulak nak warna kuning. next next week nak warna putih... hehe

Amboi2, bukan main lagi demand budak busuk sorang ni... hehe

Ok la, saja je bebel pasal bunga... Perempuan mana la yg tak suka diberi bunga... Betul tak???

Ops dah nak balik rupanya... Ok la, happy weekend ye semua... Saya dah nak balik nih... Nak singgah pasar tani lagi... hehe... Till then, daa daa daaaaaaa....

**psssttt... haruslah hantar mesej kat hubby jap gi "abg, kalau rajin jenguk la blog ayg hari ni ye"... hehe

4 comments:

Ena said...

sal, akak pon samer.. asal lalu depan bunge or nampak bunge yg cantekkk mule la x lepas pandang.. rase nak p amik jer.. tp tu la.. hu3x..

cantek la picture bunga tu.. geram akak tgk.. wawawawawawaa... nakkkkkk!!.. ehehehhe..

Harap en. suami sal bace la n3 sal tu yeh!.. maner esok lusa dapat kezutan..

Happy Weekeed!

mamalieyna said...

hehe..moga2 en suami baca celoteh mu ari ni..dan dpt ler sekuntum bunga sakura..eheh..munga rose..hehe..

akak pun suka if dpt bunga, tp tak pernah dpt, kec time konvo dl..huhu..en suami non romantik lorr...

~~*Ummi AFD*~~ said...

Kak Ena:

Tu la, harap2nya dia baca & dapat le bunga yg diidamkan... hehe

~~*Ummi AFD*~~ said...

Mamalieyna:

Tu la, tak pernah dapat pun lagi... harap2 pas ni dapat la sempena anniversary ke... hehe