Monday, March 8, 2010

Anyone???

As-salam...

Entri sebelum nak balik... hehehe

Sebenarnya kan, sejak akhir2 ni saya selalu mengalami kekejangan otot & adakalanya lebih ke arah sakit macam terseliuh. Entah kenapa, saya pun tak pasti. Kaki & tangan sebelah kanan la yang kerap mengalaminya.

Sekarang ni saya tak boleh nak berlari2 sangat, even berlari2 anak pun akan tetiba rasa sakit cam terseliuh urat. Tangan kanan lak, tak leh nak angkat benda berat, sure rasa sakit kat pergelangan tangan macam sakit terseliuh tu... Kenapa ya??

Ada tak kengkawan yang tahu?? saya ada la jugak google pasal hal ni. Kebanyakkan nya kata kurang kalsium... Mungkin jugak la, sebab lepas dah stop bf si kecik tu saya dah jarang2 minum susu. Asyik minum minuman berkafin je... Mungkin la kot ni antara kesannya ye...

Ingat esok kalau masih terasa sakit bila nak berlari nak pi jumpa doc la. risau jugak. Nak kata terseliuh, tak bengkak pun kaki & tangan ni...

Ok la, nak balik dah... papai... Adios amigos...

4 comments:

Ena said...

nak p berlari jumpe doktot? eheheheh..

akak pun camtu gak.. tp tangan x la.. kaki dari peha ke lutu jer.. akak pun rase kekuranngan kalsium.. akak ni memg liat nak minm susu.. hu3x..

mamalieyna said...

mmg tak cukup kalsium tu kot..cam la kita pun, tak suka minum susu..huhu..if serius, g la jumpa doktor..ok!

morning! ^_^

~~*Ummi AFD*~~ said...

kak Ena:

pembetulan, bukan nak pi berlari jumpa doc, tapi kalau sakit lagi masa berlari, nak pi jumpa doc... hehe, tertinggal koma tu...

sal suka minum susu, tapi bila stok susu dah habis, asyik lupa nak beli je...

~~*Ummi AFD*~~ said...

mamalieyna:

mungkin la kan. ok, tengok la petang ni kot...