Thursday, March 11, 2010

D.E.K.O

Salam...

Siapa kat sini berkeinginan untuk make-over rumah dia, angkat kening 2 kali !!! hehe

Kalau tanya, siapa pun nak hias cantik rumah dia kan... Especially rumah sendiri la kan... Rumah yang sekarang pun ada keinginan untuk deko jugak, tapi macam 'ntah bila la'.... Teringin nak wat cam ni:




Simple aje, tapi macam rasa relaks je bila dok kat sini... wah, sangat menarik kan...

Tapi kan macam susah je... yang lain2 tu (langsir, sofa &susun atur) macam tak ada masalah la. Tapi kan kalau hiasan2 macam floor lamp & pasu2 bunga tu memang masalah. Sebabnya sure habis dikerjakan oleh si kecik tu. Bayangkan la floor lamp yang saya beli kat Ikea hari tu (gambar google2 tak jumpak lak) habis dirobek2 sampai koyak... adeh... sudahnya saya letak lampu tu dalam bilik tidur saja...

Tu belum lagi letak pasu bunga... So, tak yah berangan la nak menghias bagai rumah tu... Ala2 kadar je la... Tapi kalau nak tunggu si kecik tu besar, kang ada lagi yang kecik... Alamatnya sampai ke tua la... hehe

Tapi walau camna pun nak jugak decorate rumah sendiri nanti dengan cantik... Tak sabar rasa... Tak pa, sekarang kumpul duit dulu... hehe

Tadi sesaja je tengok lagi catalog Ikea, adeh macam nak 'gila' je tengok. Teringin nak beli itu, teringin nak beli ini. Yang itu murah, yang ini murah... Herm, tu belum lagi pergi kat situ, rambang mata... Lain yang nak dibeli, lain yang dibeli. Pendek kata, kalau nak pi situ memang kena bawak duit lebih... hehe

Ingat nak ajak hubby pi cuci mata la minggu depan... hehe... Dalam dok berjimat cermat pun ada hati nak bershopping ye...

Ok la, till then. Daaaa daaa daaa...

1 comment:

mamalieyna said...

weeeii if ada org volunteer nk deco umah, mmg nak la sgt! mmg sgt suka umah dideco2...tapiiiiii...memandangkan anak kecik yg 1 itu..huhu..bak kata sal..sampai ke tua la tak merasa eh..takpun bila dh tua barula nak merasa..sbb anak2 dh bes0..huhu..