Friday, March 26, 2010

C.E.R.I.T.A ~ K.E.D.A.I ~ K.O.P.I

Salam....

Apa kaitan entri dengan tajuk di atas, saya pun tak tahu. Saja suka2 letak tajuk tu... hehe

Dah pun petang... Jap lagi kul 5 dah boleh balik kerja... Dan yang paling best esok cuti... yeayyy...

Rehat hari ni saya tak ke mana-mana pun... Sebabnya tak bawak kereta hari ni. Datang ngan hubby... Tadi dia ada offer gak nak bagi kereta, tapi cam malas je nak drive keta dia yg gedabak tu...

Lagi pun, bila memikirkan semalam adalah 'hari gaji' staf gomen makanya hari ni for sure la alamanda tu dipenuhi lautan manusia terutama sekali kaum hawa. Bak kata hubby "hari Jumaat adalah hari kaum ibu..." hehehe

Memandangkan tak ke mana2, so saya telah mnonton sesuatu untuk mengisi masa lapang sambil letak2 kepala atas meja... Apa yg saya tonton??? Jom layan... hehe

Ini la vcd yg saya dok layan tadi...

Vcd ni saya pinjam dari kak ngah saya. tapi dah terbuat macam harta lak... hehe. Suka tengok C.t dalam vcd ni. Cantik & jelita je dia ni... Ni koleksi A.J.L yang dia pernah masuk dari tahun 1996 - 2001. Antara lagu2 yang ada dalam tu...

"dari mata, dari jiwa yang berahi... makin ku mengerti istilah percintaan ini...
Moga nanti ada seru menyatakan kau kekasih hingga ke akhirnya..."




Dulu dok berangan nak pakai baju ni masa kawin sebab baju ni sangat la cantik bagi saya (masa tu). Tapi bila dah besar, hanya tinggal angan2 la... hehe


Lagu B.A.L.Q.I.S - Comel...

Sambil layan video tu, sambil la terjah blog orang sana sini... Pastu tiba2 perut berbunyi... Tengok2 dah pukul 1 lebih... Ops, tak makan lagi. Turun ke cafe ingat nak beli kuih or cucur je, tapi tak ada la pulak. Ada nasik je... Herm, tak lalu la nak makan nasik... Last2 makan biskut sahaja...

Owh, baru teringat yang petang semalam saya tak makan nasik. Sebab petang semalam ke Alamanda untuk membeli pizza... Konon aje macam org mengandung yg mengidam... Balik rumah si kecik tu dah excited nak makan. Siap duduk bersila depan ummi dia. Tak sempat nak bukak penutup mangkuk sup lagi dia dah "nak, nak". Lepas je dapat garlic bread & sup apa lagi, sakan menicah la...

tengok, sampai comot habis muka dia...

Roti tu tak luak pun. Mana tak nya, asyik hisap kuah je, roti tak makan... Saya makan pizza 1 slice je. Nak beli bukan main beria... Akhirnya tersimpan je dalam peti sejuk tu. Balik kang kena panaskan dalam oven la...

Ops lupa nak snap gambar makan pizza, sebabnya kul 11 lebih baru makan. Dah sejuk pun pizza tu... Gara2 tunggu hubby balik dari main futsal... Nak makan terus masa balik dari Alamanda petang semalam rasa macam kenyang lagi je. Tu yang makan lewat tu...

Ok la, panjang pulak celoteh petang ni.... Nak turun ke cafe jap, kutip hasil jualan... hehe... Papaiiiii....

4 comments:

Siti said...

Siti suka siti..hehehe....
suara, lagu dia semer best2..kalau lagu tak best pun..bila dia yang nyanyi leh jadi best...

~~*Ummi AFD*~~ said...

Kak Siti:

Ye, betul tu... Sangat2 setuju... hehe

Ena said...

akak pun dulu adalah peminat siti nie.. sangat2 suke ngan dier.. sampai kawan2 pun dok panggil ena siti. keh keh keh.. tp tu zaman dulu la.. skrg dah berubah mengikut peredaran mase.. bukan berpaling tadah ke pa.. tp skrg nie dah x der peberet singer la sal.. suke denag2 jer semuanya.. ehehehe.. tp lagu2 tok ti memg sedap2..

~~*Ummi AFD*~~ said...

Kak Ena:

Sama la. dulu2 sangat suka sampai kumpul gambar la, apa la... lepas dia dah kawin, jadi kureng sket... hehe. tapi still la suka dengar lagu & tengok dia...