Monday, March 15, 2010

Entri ringkas

Salam...

Camna weekend kengkawan semua? Pi jalan2 mana?

Saya? Biasa la, sekitar sini2 saja.. Maklum la, semenjak tolong hubby buat kerja sambilan dia, agak sibuk sikit walaupun di hujung minggu...

Tak dak cerita yang best pun nak dicelotehkan pagi ni... Cuma nak cerita pasal si kecik tu je. Saya perasan kan. 2,3 hari ni dia tak berapa nak makan nasik. Semalam lagi la, langsung tak mau makan apa-apa. Biasanya kalau tak makan nasik, dia akan makan roti sapu jem sekaya. Boleh habis sekeping la... Tapi semalam, langsung tak nak makan apa2... Perut dah berbunyi2, tapi bila suapkan makanan, rapat je dia tutup mulut.

Susu je yang dia nak. Sampai bibir nampak pucat lesi. Risau sangat2 semalam. So, petang semalam masa keluar pi beli barang rumah, singgah jap makan kat foodcourt kat Alamanda tu. Pesan la soto ayam. Guess what, si kecik tu makan dengan lahapnya...

Si kecik ni, kalau soto memang no. 1. Kadang2 tu belum sempat nak suap ke mulut 'ummi dia, dia dah buka mulut lagi. Hubby kata, lepas ni kena la buat nasi impit hari2 dengan sup... hehe. 'Ye lah tu...'

Ok la, itu saja nak dikongsikan... Nak ngomel panjang2 pun nanti orang jemu membaca... Daaa daaa daaaa

** ntah apa2 je entri kali ni... kepala tengah weng weng...

4 comments:

Ena said...

salam sal,

ho3x.. susah ati kan bile anak x muuu makan!!

nampaknyer seleranyer pada soto & kuahnyer la ye sal! heeheh..

aak akak pun lately x muu makan sangat.. 2, 3 suap jer.. pastuh diluahkan balik.. sakit ati pun ader.. sbb dah masuk lam mulut tp di luah balik.. membazir sungguh.. tp bile dikasi kuah yg bersup.. makan pulak.. msalahnyer.. x kan ari nak masak sup kan!.. si kakak pulak yg rajin sgt mintak makan skrg.. tp x mu pedas2.. hu3x.. penat la nak masak asing2.. bukan abis pon dorg makan.. macam2 peel kan!..

Siti said...

budak2 memang gitu..
dia mmg ikut mood makan nih..
kdg nak mkn..kdg tak nak...
time nak makan byk tu..byk la makannya...

tapi apepun kita cuba pikat ngan makanan kegemaran dia...

~~*Ummi AFD*~~ said...

salam Kak Ena:

nampaknya memang la normal budak2 ni kadang2 susah nak bagi makan kan... hehe

Tu la, agaknya stage faris & irfan ni nak makan ber'sup' aje kot... jenuh la nak masak sup tiap2 hari...

tu la, macam2 peel la pulak... (",)

~~*Ummi AFD*~~ said...

Kak Siti:

Owh, gitu... hehe

Biasa la, ni anak sulung... tak dak experience lagi... hehe

tu la, nak kena rajin la buat sup2 nih...