Friday, June 18, 2010

Warna lambang personaliti???

Salam...

Dah masuk tengah hari pun kan. Sat lagi dah petang.... Esok pulak cuti... hehe

Disebabkan tengah hari ni saya tak ke mana2 pun dan rehat adalah panjang, nak le share sedikit info yang saya dapat masa pi Kursus P.A hari tu...

Tapi kan, ni adalah berdasarkan kajian pakar psikologi tau. Kalau ada yang sama tu mungkin kebetulan, kalau ada yang tak betul tu, nama pun kajian kan... tak semestinya betul belaka... Hanya Allah lebih mengetahui yang sebenar2nya... Wah wah wah, berdakwah pulak...

Bukan apa, kang tak pasal2 orang kata saya buat ajaran sesat ke, syirik & khurafat ke... Nauzubillah la...

Ok la, tak mau celoteh panjang, meh saya kongsi apa yang saya dapat ye...

Dalam banyak2 slide yang ditayangkan tu, saya sangat la teruja nak salin pasal 'Warna melambangkan personaliti seorang pekerja' (lebih kurang camtu la ayatnya)... hehe. Macam best kan...

So, penceramah tu pun suruh la para peserta pilih apa warna yang paling kita suka. Ada 4 warna je kawan2 ye... Kena la pilih salah satu warna di bawah ni :

hijau,

 biru,

kuning, atau

merah...

Saya pun pilih la... Pastu dia pun terangkan la apa maksud di sebalik warna2 tu...

Ha, kawan2 cepat2 la pilih, suka warna apa...

Ok, dah pilih??? Mai kita tengok sapa yang kena... Sifat di sebalik warna2 tadi tu :

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


Nak tau apa maksud warna2 tu, tunggu di entri akan datang... hehe

Jangan marah aaa, nanti kena jual.... Daaaa....

8 comments:

Ummi Aisyah said...

ee..puan salwa ni..beria dah scroll kat bawah, skali dah habis..ishish..tak patut..saya suka kaler hijau..pe maksudnya??

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

suka warna hijau...cepat2 bagitau ape amknanyer

Aleeya said...

da pnh gak la masa sesi knowledge sharing kat opis ni one of my fren share fsl kaler2 ni tapi da lupe hehe, ske sgt kaler coklat la..tak tau nape..:))

syariza09 said...

aduss..baru ja nak tgk maksud BIRU, x pa la tgg n3 akn dtg plak :D

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ummi aisyah:

Hehe, jangan marah aaaa...

Owh, hijau... tunggu... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Anje:

Ramai lak minat hijau ye... kiter dah publish maksud tu... sila2 la tengok ye... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Aleeya:

Erm, warna coklat tak dak dalam senarai la... hehe :P

~~*Lady Salwa*~~ said...

Syariza:

La, sama la kita... suka warna biru ye... hehe