Friday, June 18, 2010

Terkezut ai tau... hehe

Salam...

Eh, eh... ada lagi entri... Ingat tadi yang last... hehe

Sebenarnya ingat tadi nak blah awal, bunyi je mesin punch card tu nak chowww la. Al-maklum la, hari ni bos saya cuti... hehe

Sekali tadi bos saya terpancul depan pintu bilik saya... Terkezut ai... hehe. Rupa2nya big bos panggil dia datang office sebab ada discussion...

Kesian saya tengok bos saya tu. Ye la, dia ni dah la jenis payah betul nak cuti sebab memang semedang (sentiasa) ja sibuk... Banyak kerja...

Bila dah dapat cuti, big bos lak panggil datang opis... So, kena redha je la... Cuti kan keistimewaan je, bukan hak. Makanya, bila2 masa saja boleh ditarik balik atau diarahkan datang bertugas. Tapi kan, dah pukul 5 tadi pun dia kena datang opis...

Kalau saya la, saya dah bagi 1001 macam alasan dah... hehe (jahat tul saya ni... hehe). Tu yang saya memang tabik spring la kat bos saya. Memang sangat berdedikasi....

Kalau anugerah khidmat cemerlang tu, rasanya memang layak la dia dapat tiap2 tahun... Kerja tok sah cakap la, memang tip top...

So, kawan2 kalau dah jadi bos nanti belas ihsan la kat anak buah ye. Kalau yang jenis jarang2 bercuti tu, sekali sekala dia cuti, jangan la dok panggil2 lak dia mai kerja. Kesian dia... Jadi la bos yang prihatin ye...

Saya pun kalau jadi bos nanti tak mau buat kat anak buah macam tu la. kesian... hehe (verangan sekejap jadi bos kecik... ^_^). Jadi, undi lah saya jadi bos anda... hehe (apa kes nak kempen2 lak nih...)

Ok la, bos saya pun dah pi mengadap big bos untuk discussion, mesin punch card pun dah berbunyi lama... Saya pun nak angkat kaki la... Daaaa... Happy weekend ye semua...

6 comments:

E.L.I.Z.A said...

yup betul tuh..my hubby pun bos jugak tp company kecik je la..ada 10org staf je..tp my hubby baik ekkeke bukan nk puji laki sendiri..dia xpenah nk panggil staf yg tgh bercuti..kdg² bila ada keje byk n xsempat siap, dorang sama² buat,stay up kt opis..bila keje setel, hubby bg cuti..penah kami bercuti skali ngan staf..sebagai tanda penghargaan pada staf² =)

mamalieyna said...

tu la bila dah jadi bos tggjwb lg besar kan..tp bagus la bos camni..berdedikasi gitu..

*verangan perlu..mana tau leh jd kenyataan..hehe..

Ummi Aisyah said...

dah apply cuti pun still kena pangil masuk opis yek..tu la nasib orang keje makan gaji kan..huuhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

E.L.I.Z.A :

Betul betul betul... Kebajikan staf pun kena jaga jugak...

Tu baru la boleh panggil bos yang baik kan... bertuah anak2 buah dia dapat bos yang memahami...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mamalieyna:

Tu la, makin besar jawatan, makin besar la tanggung jawab...

nak jadi bos kat compy sendiri la... hehe (berangan besar)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ummi Aisyah:

Tu la pasal. Dah namanya 'Saya Yang Menurut Perintah'... hehe