Thursday, June 10, 2010

Esok raya???

Salam...

Lambat pulak bersiaran... Banyak kerja hari ni. Settle dulu apa yang patut. Pastu jengah jap sini. Tajuk bukan main je lagi kan... hehe. Puasa pun belum, takkan dah nak raya kot... Ni kes 'raya special' untuk yang qado puasa la... hehe

Kurang selesa sikit hari ni. Tekak perit, hidung soh seh... Ni sure berjangkit dari si kecik tu... Semenjak flu ni suka betul dia dok peluk cium ummi dia, nak bagi sket virus tu...

Semalam pun buat hal, pantang je ummi hilang dari pandangan mata terus je melalak. Walaupun abah dia ada, tetap gak nak ngan ummi... Akibatnya, semalam cadangnya nak masak la untuk berbuka tapi last minute ubah plan, terus pi makan kat luar...

Hari ni pun puasa lagi... Last day ganti. Esok raya... yeayyy... Tapi kan tak tau la mampu ke tak bertahan sampai petang sebabnya pagi tadi tak bangun sahur pun. Dah kunci jam kul 4 lebih, tapi sedar2 jam berbunyi tengok2 dah pukul 6 pagi... Melepas...

Parut dah terasa pedih sket nih. Dah pernah dapat gastrik sebelum ni, risau lak. Tapi harap2 dapat bertahan la.

Ok la, nak citer yang tu je... Kalau ada masa tengah hari ni, boleh le jenjalan ke rumah kengkawan ye... hehe. Daaaaa

8 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah dah habis ganti puasa...bagus2...pasni leh pasang lagu raya k

mamalieyna said...

waa best la dh nk raya esok, akak lum laeii..semalam bersahur, konon nak posa,,sekali kepala penin, idung soksek (berjangkit si kecik gak), terbatuk2..terus tak jadi..hhuhu..

hope dapat bertahan ye, if rasa tak ok, postpone la kasi raya lusa..hikhik.. =P

~~*Lady Salwa*~~ said...

Anje:

Hehe, semalam pun dah pasang... ngeh ngeh

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mamalieyna:

ye ke, sama la kite ye... berjangkit dari anak..

Tak pa, minggu depan kan dah masuk bulan rejab, lagi bagus berpuasa...

Aleeya said...

heheheh samat beposaaaa n samat bebuka :))

Ena said...

hehe..

nasib baik akak dah abis ganti..

selamat berjunag.. org kata hari yg terakhir memg mcm tu.. cmc2 ujian ada..

chaiyok2x..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Aleeya:

Makacih...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

ye ke, lega la ye... hehe

Tu la, hampir2 menyerah separuh jalan... hehe

TQ...