Tuesday, June 8, 2010

Sabar itu separuh daripada iman... ^_^

Salam petang semua...

Dah nak balik pun ye. Saya biasa la, tengah tunggu hubby datang jemput. Kalau lambat dia balik, lambat la jugak saya balik... So, sementara tunggu dia datang jemput tuan puteri yang mengada2 ni buat la sket2 entri... Nampak la berupdate sket... hehe

Tengah hari tadi ke post-office kat alamanda jap. Pastu ajak hubby makan kat RasaMas. Masa jalan2 tu saya tertoleh ke arah kedai kasut Walk-In. Pastu kan rasanya cam ternampak Aleeya tuan punya blog The other side of me tu...

Kalau tak silap orang la... Dia pakai baju colour orange... Nak tegur tapi masa tu nak cepat, so tengok sepintas lalu je la... hehe. Excited selisih dengan kawan maya di alam realiti... hehe

Sampai kat tempat makan tu tengok2 penuh la pulak. Pandang sekali lagi ada satu tempat kosong. Cepat2 je saya ngan hubby pergi duduk kat situ. Tunggu punya tunggu, ada la dalam 5 minit tapi tak dak pun yang datang amik order lagi.

Orang kat sebelah saya dah blah sebab tunggu lama sangat. Saya kalau ikut hati nak je angkat kaki. Ye la, kita ni dah la kejar masa. Nak solat lagi, nak masuk office lagi. Tapi sabar je la...

Last2 hubby panggil salah sorang staf kat situ. Pas dia amik oerder, tunggu lagi. Memang sedikit menguji kesabaran la. Saya nampak makanan dah ready, tapi tak ada orang nak serve la pulak. Tunggu lagi. Dalam 10 ke 15 minit jugak la...

Staf yang ada pun dok susun cawan la, lap meja la. Adeh, sabo je la saya tengok... Last2 sampai jugak hidangan.

Tapi tu la, tak sepatutnya la charge service sampai 2 ringgit ++  tapi service dia, mak ai... 'macam kure2 daaa'... hehe. Bukan nak berkira, sepatutnya dah charge itu ini, service biarlah baik...

Sepatutnya serve la hidangan tu dulu, baru la nak susun cawan ke, pinggan ke... Herm....

Ok la, bebel lak petang2 ni. Tak baik kan dok marah2 kat orang... Think positive ok, mungkin staf dia pun penat gak dok layan ramai orang...

So, kita ni kena la bersabar sikit. Kena senyum & ceria je selalu. Baru boleh awet muda je... hehe. (padahal dalam hati tadi #$%^&* jugak... hehe)

Ok la, balik dulu ye... Daaaa....

8 comments:

. . . h u s n a . . . said...

cuti skOla, biase la tuh. rmi org. ntah2 yang keje tuh pun, bru je stat keje. hahaha.

Ena said...

ekekeke..

sabar ye sal! heheh..

lama tak mkan2 berdua ngan hubby akak.. huhu.. windu la saat tu..

memg rasa sakit hati kan kalau p makan tenpat yg sangat slow services nye.. huhuh..

khairun nissa said...

sabar ye... hihihi.. diaorang tu berontak kot dapat gaji lambat keee xpun xdapat makan keee... hehehehe

Ummi Aisyah said...

kalu kena kat saya pon mesti dok bebel jer..tak patut kan service tak seberape, tapi charge yang lebih huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Husna:

Tu la, mungkin jugak le... hehe.

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Tu la, sabar je la...

Pasni curi2 la sket masa pi makan berdua2an ngan hubby... Sal pun teringin nak candle light dinner ngan hubby, tapi cam 'bila la gamaknya'.. hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nissa:

hehe, mungkin la kot. Dok tengok org makan je, diaorang tak dapat2 makan lagi... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ummi:

Tu la pasal... kalau nak charge service pun biar la service tu baik sikit... herm...