Tuesday, June 22, 2010

Penangan Kek Coklat...

sumber : google

Assalamu'alaikum....

Selamat pagi semua... Bunyi je macam ceria (ada bunyi ker???) tapi sebenarnya saya rasa sangat ting tong pagi ni... Pening yang amat sangat.

Semua ni gara2 tidur pukul 4 ++ pagi tadi. Sebabnya dok sibuk buat kek coklat sampai tak sedar dah masuk ke pagi... Tu la, gatal tangan sangat... Tekak pun gatal gak, tu yang tangan menurut perintah je...

Al-kisahnya, semalam kan saya puasa. So, balik rumah je terus siap2 barang untuk memasak sebab tak jadi nak makan kat luar. Sambil memasak tu sambil la saya dok tengok tv, channel 703 tu... Kalau tak silap, masa tu tengah ada rancangan bertajuk 'kitchen billionaire' ke 'billionaire kitchen' ntah. Lupa la pulak... hehe

So, ada la satu segmen tu dia tunjuk sorang perempuan ni tengah dok cuba buat kek... Apa lagi, terus terliur la... (haha, tak kuat iman betul). Dalam kepala ni dok set nak cuba buat kek coklat la lepas berbuka nanti.

Tapi, lepas berbuka keinginan nak makan kek tu terus je lenyap. Biasa la perut dah kenyang. Tapi dalam pukul 12 lebih tu tetiba lak terasa cam rajin lak nak membuat kek. Teringat jiran sebelah ada bagi muffin minggu lepas, tapi saya tak balas2 lagi.

So, niat di hati kalau kek ni menjadi nak la bagi kat jiran... hehe. Buat punya buat, baru saya perasan bahan tak cukup... Telur sepatutnya kena masukkan 4 biji, tapi dalam freezer ada 2 biji saja... Tawakkal je la... Nasib baik kek saya menjadi... hehe

Sekali tengok jam kat dinding dah pukul 3.30 pagi??? Terkezut saya... Apa lagi, lepas dah kemas2 semua, terus saya bummmmm. Nasib la letak je kepala terus lena. Sedar2 dengar bunyi jam kul 6 pagi... Nasib baik tak 'pengsan' kalau tak memang lambat la masuk office pagi ni... ^_^

Tak sempat lagi touch up kek tu. Balik nanti la kot. Dan kalau rajin nanti saya snap gambar kek tu ye. Kalau rajin la...hehe

Ok la, yang tu je kot nak cerita. Uih, makin berdenyut kepala ni ngadap skrin ni lama2... Ok, daaaaaa...

10 comments:

Aleeya said...

rajinnye ko...3.30 pagi wat kek lagi..leh wat rekod nehh..eh mencipta rekod huhuu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Aleeya:

Ni bukan rajin lagi nih, dah 'mereng' namanya.. hehe

Tobat pasni takmo buat kalau dah malam sangat.. hehe

Ummi Aisyah said...

uishhh..smp kul 4 pagi buat kek..boleh masuk rekod malaysia ni hhehhe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kitchen millionaire sal.

rajinnye..teman? idokler..teman beli aje..ngeh2q

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ummi Aisyah:

hehe, rekod utk yang tak reti wat kek cam saya...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

Hehe, tu la namanya... lupa lak...

Memang nak beli je, tapi ntah terlebih rajin lak semalam...

Ena said...

memg rajin betul la maknenyer tu kan sal.. kalo akak hari2 kije cenggitu idok ler akak sanggup..hoho.. kalo ari cuti tak per.. sampai pagi pun bh tahan.. heheh

syariza09 said...

dasyat..dasyat..sib baik la kek tu menjadi..rezeki jiran la tuu

mamalieyna said...

wooo boleh lagi kul 12 nak mula buat kek, ghajin sungguh..! menjadi eh?..letak la resepi, kalo ghajin akak folo, tak pernah buat kek nih..hehe..=P

Jet said...

Oh,your blog is very nice .I really like it ^^!



..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥.
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥


----------------------------------
Welcome to my websites : In there where have a lot of wallpapers, themes for desktop , for mobile and themes for media ^^!
http://9wallpapers.blogspot.com
http://theme4desktop.blogspot.com
http://theme4cellphone.blogspot.com
http://theme4media.blogspot.com
http://wallpaper4cellphone.blogspot.com