Wednesday, June 9, 2010

Cerita yang dah basi...

Salam...

Ekceli cerita ni dah lama pun. Dah pernah berhasrat nak publish, tapi cancle lak. Pastu tetiba rasa gatal lak nak publish... hehe

Cerita ni berlaku bulan Jun tahun lepas... hehe. Almost 1 year okeyh, baru tergedik2 nak cerita... ahaha.

Ni kisah pasal saya ngan hubby pergi konsert Tok Ti kat IB (Istana Budaya). Best giler, plus dapat tiket free lak lagi best giler. Dah tu VIP punya tiket, giler2 best... hehe. (Giler pun tak sebest ni). Harus lah tak lepaskan peluang... ngeh ngeh ngeh...

The tickets... One for hubby and one for me... ^_^

Memandangkan konsert ni dibuat pada hari Jumaat (malam) makanya, lepas balik kerja terus siap2. Bukan apa, takut jalan jemm. Nak kena hantar si kecik tu ke rumah Mak Ngah dia lagi (nasib baik kakak sudi tolong jagakan kejap). Kebetulan lak rumah kakak saya dekat dengan IB, so senang la...

Singgah solat jap kat rumah kakak, pastu terus gerak ke IB. Mujur la saya dapat pelekat kereta VIP untuk parking, so tak ada masalah sangat la... hehe

Pas park kereta masuk le ke IB. Bila tunjuk je kat satf IB tu tiket, dia cakap kena naik ke aras 1. Ingatkan dapat la tengok muka tok ti dari jarak dekat. Sekali, cis punya la jauh... Tak seswai la buat tempat duduk VIP camtu kan. Patutnya depan la sket sampai boleh nampak lubang idung... hehe

Tapi tak pa, memandangkan tiket adalah FREE so saya tak la kisah sangat. Bila tengok atur cara yang diberikan, selepas konsert ada majlis ringkas bersama tok ti lak untuk VIP. Lagi besh... hehe.

Konsert tu memang best la. Biasa la tok ti kan penghibur No.1 Malaysia. Kalau dapat tengok dari dekat lagi best... ^_^

Habis je konsert tu tengok2 dah kul 11.30 malam. Hati berbelah bagi nak join majlis tu ke nak terus blah balik. Tapi dalam hati dok harap dapat la bergambar kenangan dengan tok ti... Pastu cakap la kat hubby "Okey, kita tunggu jap dalam 15 minit, kalau tok ti tak muncul gak kita balik la." Ye la, risau nanti lewat pergi amik Faris kat rumah kakak saya. Kang mengganggu dia nak tidur pulak...

Dalam 10 minit saya tunggu, tok ti pun turun la dengan diiringi bodyguard2 dia... Pas berucap sket2, sesi penyampaian sumbangan la etc, maka sesi bergambar pun bermula. Apa lagi berebut la orang nak bergambar dengan dia...

Saya sabar je menanti turn. Sekali masa nak sampai turn saya, ketua bodyguard dia pun cakap "Maaf ye puan-puan masa dah habis" terus diaorang iringi dia. Adeh... Keciwa betul saya masa tu.... Sampai tak lalu makan la seminggu... Ehehe. Just kidding!! Tak dak la keciwa sampai tahap gitu. Sket2 je la.

Bukan apa, penat je saya tunggu. Tapi tak pa la, dapat jugak makan free... hehe. Pastu kami pun balik la... Ok la, jom la layan gambar2 sekitar peristiwa tu... hehe

 
picture taken by hubby


Ucapan dai wakil Maxis - Puan Rohana


 
Sesi penyampaian sumbangan. Nampak tak si tudung putih tu??? Saya la tu. Tengah standby je nak serbu tok ti. Tapi last2 tak dapat jugak bergambar dengan dia... huhu

Bergambar depan stage - Picture taken by Maxis staf... Masa ni ajak hubby bergambar sekali tapi dia tak mau la pulak...

Ok la, tu je nak cerita... hehe. Dah basi pun, tapi nak cerita gak... Ok, daaaa....

8 comments:

mamalieyna said...

waa kenangan best setahun yg lalu! ^_^..benda free mmg best...dpt lak bertentang mata live ngan tok ti..lg best! gila2 best..hehe..

Aleeya said...

huissshhh glem tu..nape tak amik gmbo bedua ngan tok ti hehe..

Ena said...

hehehe..

kenangan mengusik kalbu ye sal.. :)

akak pun pernah gak jumpa tok ti nie tapi mase tu dier lom kawen lagi.. tapi tak da la dapat jumpa dekat2 pun.. jauh2 jer.. mase konsert kat Bukit Jalil dulu ngan bebudak AF.. pastu masa jom heboh.. huhu

baby berry said...

oo..time ni ct tak pakai tudung yg tak bpe mcm tudung tu lagi ea?? hehehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mamalieyna:

memang pun kalau benda free tu best semacam je kan... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Aleeya:

Tak sempat daaaa

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Ye, sangat nostalgia... hehe

ye ke, tak pa mana tau rezeki next time dapat jumpa dekat & boleh amik gambar... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Baby berry:

Ha ah, ala2 pakai cerkup pala je... hehe