Monday, October 4, 2010

Cerita hujung minggu yang memenatkan...

Salam...

Selamat pagi Isnin... Hari ni masih terasa sakit2 badan lagi...

Sabtu lepas ada buat makan2 sikit. Tapi buat kecil-kecilan sahaja. Hanya jemput member office beberapa orang, member office husband, kawan2 rapat, jiran2 dan saudara mara sahaja.

Nak panggil semua, bajet pun ciput aje.. InsyaAllah, kalau bajet lebih next time boleh la panggil lagi ramai orang... Sorry ya pada yang tak dijemput... Maaf sangat2...

Menu hari sabtu lepas pun biasa2 saja... Laksa, bihun sup, nasi impit + kuah kacang, nasi impit + sup dan makanan sampingan (kek, kerepek dll)

Alhamdulillah la, majlis berjalan lancar. Tetamu pun tak putus2 datang sampai ke malam... Memang penat giler terasa la...

Jumaat malam tu dah start operasi penyediaan bahan2 untuk dimasak. Bermula dengan bahan2 untuk kuah laksa. Pakat la saya ngan husband dok siang & perisi ikan untuk buat kuah. Sampai naik krem kaki & pinggang. Ikan lak 2 kilo stengah. Pastu daging & tulang lak untuk buat sup...

Sambil siap2 kan bahan tu sambil2 kemas2 rumah, susun perabot yang sket tu, mop lantai la... Sedar2 dah 3.30 pagi weh... Apa lagi, settle cepat2 terus la Zzzz..

Esok pagi2 dah bangun lagi, sambung apa2 yang patut... Tidur pun dalam 2,3 jam je...

Malam tu lepas tetamu semua balik terus melepet la saya depan tv. Dah tak larat nak menapak naik tangga. Tapi tengah malam tu hubby kejutkan suruh naik jugak tidur dalam bilik sebab kat ruang tamu tu ada nyamuk sket.

Kaki sebelah kanan dan cramp. Seksa rasa naik tangga... hehe

Pagi esoknya (Ahad) dua2 belah kaki cramp. Tengok banyaknya kerja nak kena buat, mengemas & membasuh rasa cam nak pengasan je... hehe

Sepagi la wat kerja2 tu sorang2. Hubby lak sibuk ngan bisnes lak. Ada tempahan dari kawan2 dia untuk open house.

Settle semua kerja2 tertunggak tu, mandikan si kecik terus baring2 lagi... Nak tido tak leh. Badan rasa sakit2 sangat.

Petang lak kuar pi cari susu & barang2 dapur. Kalau ikut hati malas nak keluar. Tapi memandangkan susu si kecik tu dah tinggal sikit, memang tak cukup untuk malam tu gagah la jugak keluar.

Maaf la kepada kengkawan yang jemput saya ke open house. Memang tak berdaya dah nak pergi. Dengan kaki yang masih sakit akibat cramp tu... Maaf banyak2 ye....

Gambar pun tak ada. Memang tak sempat la nak snap2. Pulak tu hp hubby lak rosak. Sekeping habuk pun tak ada gambar...

Ok la, tu je nak cerita. Dah lama tak mengupdate... Sekali update berjela2 lak taip...

Till then, daaaaa....

11 comments:

Fieza79 said...

owhh sgt memenatkan ni...tp mana gambo2 nya...tak hado pon..! maybe lps ni kot...owg tgh penat kan..hehee

nABiL said...

olo ciannye die....tu br jemput cikit..lau jemput semua org..harus pengsan..hehe

mamalieyna said...

memang penat kalau sendirian uruskan hal makan2 ni kan..wlu katanya majlis kecik ja..tp penatnya sama ja..huhu..akak pun..seb baik today onleave gak, leh la rest sket..huhu..

syariza09 said...

eh..eh..sama la kita. saya pon wat open house juga. Tapi buat kecik2 jer, jemput kawan2 skolah
Rajin Sal, banyak menu ari tu yaa

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal tau tak, org ingatkan open house sal 3hb..mati2 ingat ari ahad tau!
pastu sabtu malam tu teringat nak bukak email, tup2 tgk ade email dari sal..Uwaaa..dah melepassss....sy cuba nak email sal, tapi tak lepas sbb tau la kan..kdg2 beruk buat hal..huhu

kita ni berharap sgt dpt p umah sal n mek na..ingatkan 3hb..sekaliiiii amek ko..2hb..uwaaaa
sori sgt2 sal..kempunan nak jumpe sal n temukan rafiq n faris..heheh

~~*Lady Salwa*~~ said...

Fieza:

Memang penat giler... sebab kali ni ramai lak yg datang secara serentak...

gambar sekeping pun tak ada. tak sempat nak snap. kamera pun rosak... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nabil...

hehe... tu la pasal...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mamalieyna:

Betul tu. Nak2 time nak mengemas semua. letih betul. ngan si kecik yang menambah 'beban kerja', orang kemas dia semakkan balik... adeh...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Syariza:

Oeh, ye ke... hehe. kebetulan lak. tak la rajin sangat. biasa2 aje... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

ye ke... huhu. Ingatkan tak dapat email dari kiter... tunggu la orang tu datang. tak jugak muncul2...

Ingatkan husband rose out station lagi... pehtu tengok kat blog kak Eina yg mek rose pergi open house umah dia jeles ai... hehe

tu la, tak dak rezeki nak jumpa si rafiq tu... baru je berangan nak amik gambar dia ngan faris... tak pa, next time kalai ada rezeki... hehe

Ena said...

akak pun minta maaf sbb memg tak sempat nak ke sana.. hari sabtu full.. sebarnya umah sal ada dlm list utk di terjah malangnya masa sangat terhad & jammed sana sini.. malam pulak kena p umah MIL pulak.. InsyaAllah.. next time kan sal..

uwaaaaaaaa...
baru nak layan gambo..