Friday, October 8, 2010

Caca Marba...

Salam...

Lupakan saja segala rasa geram tu. Bukan ada pekdah pun, wat sakit hati & naik darah je... Biarkan aje orang camtu... Tunggu & lihat je la sampai bila keadaan ni akan berterusan.

***

Saja ja nak cerita macam2 dalam entri kali ni. Malas nak buat 2,3 entri...

Sekarang ni saya tengah rasa ngantuk sangat gara2 telah minum air susu tadi... Biasanya pagi2 saya minum teh panas. Tapi orang kata tak elok selalu sangat minum teh kalau time peknen.

So, terpaksa la selang seli ngan air yang berkhasiat... eceh... Tapi padahnya camni la, mata terus layu & kuyu je. Rasa cam bantal memanggil2 je nih... Adeh..

Oh ya, semalam team takraw husband saya dapat tempat ke-3... Tempat pertama & kedua dapat kat HUKM... Dapat la kettle seketoi... hehe, menambah koleksi kettle kat umah...

Kali ni tak dapat duit lak... Kalau tak leh pau duit dia... hehe

Pastu pagi tadi Faris datang taska naik motor ngan abahnya. Sepatutnya dia naik keta ngan saya, tapi menjerit2 dok sebut 'tak mau, tak mau' bila suh naik keta.

Semalam hubby pinjam motor member dia jap masa nak pi lawan takraw tu. So, hari ni nak hantar balik la. Pagi tadi masa dok tunggu saya sidai baju, sempat la si abah bawak Faris round2 dalam kawasan taman tu naik motor.

Faris ni kalau dah dapat naik motor jangan harap la nak turun. Tambah lak tengok abah dia pakai helmet, lagi la tak mau turun.

Sudahnya abah kena la hantar Faris ke taska naik motor. Dah la tak dak helmet untuk kanak2 tu.. Sangat bahaya betul... Risau je saya...

Apa lagi, tadi bawak slow je ikut belakang diaorang. Tapi sampai kat traffic light, jammed la plak. Si abah & Faris dah lepas depan sebab naik moto.

Traffic light tu lak, dah 3,4 kali lampu hijau baru saya lepas. Apa lagi, memecut la saya cari 2 beranak tu. Sepanjang jalan ke office tak nampak pun 2 beranak tu.. Dah mula rasa risau.

Sampai je kat lobby nak ke basement tu nampak la si abah yang baru kuar dari taska... Lega rasanya... hehe

Ops, dah terlebih panjang lak dok karang entri ye... hehe

Lupa lak, tak ada la gambar masa sambutan raya taska Faris hari tu sebabnya si abah tak dapat datang. Meeting pagi petang. Jadi saya tempek je la gambar Faris yang tengah dok try baju raya... hehe

Ok, daaaa....

Baju raya tahun ni warna temanya adalah seperti di atas... Tengok tu, tagging harga kat sampin pun lum buang lagi... Segar dari kedai.. hehe

6 comments:

Ena said...

heheh..

budak2 memg suka naik motor.. cam anak2 akak.. dulu pun risau cam sal juga.. tapi sejak irfan dah umur 2 tahun nie.. ok la sikit.. sekalibila dah naik memg tak mau naik kete dah pagi2.. siap berebut ngan sikakak nak duk depan..

nampak faris dah besar sal.. cam umur 3 tahun je.. ;D.. yerla bakal jd abang long kan..

nABiL said...

olo2....ensemnye die..kimslm la si kecik tu..hehe

mamalieyna said...

alaa sekeping je..tak puas ni nak tengok muka Faris..huhu..smart kan bila berbaju melayu,,arif ari ni pun berbaju melayu g umah pengasuh..hehe..

weei nek motor je si faris..ish cam bahaya je bunyinye..seb baik selamat sampai ye..risau je kan..

puan nur elif said...

anak aku pun klu dah dapat naik motor susah btl nak ajak blk rumah..mau dia guling2 atas jln..

Fieza79 said...

citer nya pnjang..gamba sekeping je..hehee

asben k.fieza suka maen sepak raga bulat...ari2 maen..mlm2 pon gagah kuar maen..haishh

syariza09 said...

nk ajar Aiman naik moto la pulak. Dia ni mcm takut jer bila bw naik moto. lagipun senang abahnya parking kt tempat keje
Faris nampak hensem ngan baju melayu tu