Wednesday, October 6, 2010

Jamuan Raya lagi???

Salam...

Pagi ni bersiaran awal sedikit... (awal sangat la...)

Sebab nak kena settle apa yg patut sebabnya jap lagi kul 10 pagi taska Faris ada wat jamuan raya... Kalau ikutkan macam tak nak pergi...

Tapi bila dok fikir nanti budak2 lain parents dia datang makan2 dengan anak2 kang Faris sorang2 lak tak dak sapa2 datang... sian pulak rasanya.

Terus rasa nak pergi... hehe. Lagi pun makan2 kan, rezeki jangan ditolak... hehe. Tapi belum bagitau lagi kat CikPuan Bos... Erm...

Semalam masa nak amik faris pengasuh taska dia ada pesan suruh pakaikan baju raya hari ni dan kalau bermurah hati boleh la bagi sumbangan makanan...

Balik rumah dok fikir, nak bawak apa lagi ye selain kuih raya... Mula2 cadangnya nak wat nasi impit + kuah kacang je... Nasi impit yang belum rebus ada banyak lagi. Kacang pun ada la lagi sikit...

Tapi bila fikir2, rasanya mesti dah ada orang bawa kalau ada yang bagi sumbangan sate mesti akan ada nasi impit sekali...

Pikir punya pikir punya pikir, terus teringat yang bihun beli untuk makan2 hari tu ada lagi. So, amik keputusan nak wat bihun goreng je la... senang & cepat... hehe

Malam tadi sebelum tido sediakan siap2 segala bahan mak nenek untuk masak pagi ni. Senang, bangun je terus start menggoreng...

Set jam kul 5 lebih. Tapi memandangkan semalam agak lewat saya ketiduran, terus la dok postpone jam tu. Sekali sedar dah kul 6 lebih... hamik ko...

Kelam kabut saya bangun.. Pas solat subuh terus mulakan operasi menggoreng... Gigih la dok goreng bihun sorang2... keh keh keh... Sambil2 goreng sambil2 siap apa yg patut...

Nasib baik la siap on time... Tapi boleh buat tak banyak la. Rasanya cukup la dalma 20 orang nak makan. Nak wat camna, kuali pun sedang2 je. Tak ada kuali besar cam kat kampung tu...

Tak pa la, nanti combine dengan makanan2 yang parents lain bawak dah jadi banyak kan...

Kamera lak tak ada. Dah pesan ngan hubby, kalau dia dapat datang minta dia bawak kamera sebab ada dengan dia. Dia nak guna lak hari ni. Dah tu dia lak ada meeting pagi ni.

Awal2 lagi dah pesan, kalau sempat datang, datang la... bawak kamera sekali... Dia cuma jawab "ok" je... Tapi rasanya kalau dah meeting ngan jabatan2 luar ni sure habis lambat. Pulak tu dia kena ganti bos dia lak...

Harap2 dia leh datang la.. sekejap pun jadi la... Rugi la kalau tak dak gambar gak kali ni. Tapi saya lak tak pakai baju raya...

Erm, ok la... Bebel jap je... Ada kerja nih... Daaaaa

9 comments:

Fieza79 said...

best arr parents leh join sekali jamian raya tu..Irfan nya tadika ari tu parents tk kasik join...

Ena said...

Owh.. ada jemputan dari Taska yeh!.. hehe.. bst gak tu. akak tak pernah merasa la setakat nie..
owh.. sempat sal masak walaupun dah jam 6 yeh!.. kalo akak tak sempat tu sbb 6.30 dah kena kuar rumah..

mamalieyna said...

waah jamuan raya taska pun ada..best tu,,,tgk kanak2 berbaju raya beramai2..hehe..

kul 6 lbh akak dah dijalan raya..huhu..

mrs_yus said...

sal ambikla gmbr ekk..tingin tgk faris tuu.. :)

ChiKeDees said...

kiter pun ada open house kat kolej ni jap g kena turun...selamat menjamu selera

syariza09 said...

taska Aiman pon ada buat jamuan raya Sabtu lepas. Tapi x sempat nak gi, sbb kawan2 dtg rumah. Mmg sronok kan bila parents ramai jumpa, bukannya slalupun

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

okla tu..if rafiq takdela jamuan2 raya sbb dia duk ngan pengasuh..ngeee

takpe sal, if bihun biasa budak2 suka..sure abis licin tu

tapi bab nak snap2 gambor tu..mmgla kan if boleh nak ade gambor..dahla OH umah sal ari tu dah tak dan nak snap2..eheheh..if sy g ari tu..sure sy la tukang snap2..ngeee

iftia said...

amboi kak..rajin bebenor..dah jadi mak memang kena rajin cam gini ek???? uihhh

Anonymous said...

Good day!This was a really quality blog!
I come from roma, I was luck to search your theme in wordpress
Also I learn a lot in your website really thanks very much i will come later