Thursday, October 14, 2010

Salam pagi khamis...

Salam...

Selamat pagi... Rasa ceria semacam lak hari ni. Tak tau la kenapa...

Padahal pagi tadi hampir2 je nak amik EL sebab sakit kepala dari semalam... Bangun pagi tadi pun rasa sakit2 satu badan...

Malam tadi tetiba je terjaga kul 3 lebih sebab perut tetiba menegang, rasa sakit sangat...

Pagi ni gagah jugak la datang kerja. Pas pekena teh panas, terus rasa ceria je... hehe. Ye la, dah 4 hari tak minum teh panas pagi2, dok minum susu je... Hari ni saja tukar selera...

Oh ya, hari ni pagi2 lagi tapak tangan sebelah kanan ni rasa gatal2 je.. Kenapa ya... nak dapat duit ke??? hehe

Gaji lambat lagi ni. Ke nak dapat durian runtuh ni??? Kalau dapat, syioknya la... hehe... Merepek2 lak... Ntah2 tapak tangan gatal sebab kena gigit nyamuk semalam... ngeh ngeh...

Tetiba lak teringat, pagi semalam masa saya tengah iron baju nak pergi kerja tetiba je dengar faris menangis... kuat sangat. Sambil dok panggil 'ummi... ummi...'

Masuk bilik tengok dia dok nangis tersedu2. Hubby kata faris tetiba je menangis tersedu2 camtu, padahal sebelum tu tengah nyenyak tidur. Ntah apa yang dia mimpikan pun tak tau la.

Bila saya dok dekat ngan dia & cakap "ni ummi ada ni..." baru reda sket tangisan dia. Erm, ni mimpi bukan2 la ni... adeh...

Ok la, saja je nak bebel merapu2 pagi2 ni. Nak hilangkan sakit kepala yang masih bersisa ni.

Till then, daaaaaa....

7 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ada kayap kot kat tangan sal..wekkeke gurau2 eh

rafiq pon kdg nangis2 tak tentu pasal dlam tido..ngigau la tu
buh tek..terus diam la..penenang terbaik dia tu..tek ibu..ehehe

Fieza79 said...

dia mimpi la tu...nangeh smpai teresak esak..sian dia mimpi ape la tu kan..?

Ena said...

heheh..

akak dulu tok leh minum teh masa peknen.. mesti lagi rasa mual & muntah.. angin banyak sangat,, heheh

irfan tiap hari camtu sal.. tetengah tido menangis2.. pastu lari dari bilik tengah ke bilik akak..

akak pun ada draf n3 kisah irfan petang semalam.. tai belah petang baru leh publish kot..

nak dapat duit tu kao akak.. hehehe.. bestnyer.. time org sesak nie sal leh dapat durian runtuh.. syok tu...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

wakaka... dah telek la, tak dak pun kayapnya... nyamuk gigit la ni... hehe

uih, kalo la si faris tu masih nyotnyot, mau saja bagi ubat penenang camtu... hehe. tapi dia dah stop masa umo 1 tahun 3 bulan... huhu, sedey sangat rasa masa tu...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Fieza:

Tu la, mimpi bukan2 la tu... siang galak sangat main, bila tidur mula la mengigau...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Sal tiap kali pekenen (macam la dah banyak kali peknen.. hehe) sure asyik teringin nak minum teh & nescafe.. tapi yg herannya tak dak lak rasa angin... kalau bukan time peknen, memang angin naik sampai kepala la kalau minum teh or nes.

ye ke... faris jarang2 la. kalau siang dia terlalu galak bermain baru malam tu mengigau bukan2...

ye ke, leh la baca nanti...

amin, mudah2an cenggitu la, ada duian runtuh ni best sket time sesak2 nih...

-Sara- said...

faris mmpi ngeri kottt :D