Wednesday, October 13, 2010

Adeh, lambat lagi ke???

Salam...

Apa yang lambat lagi tu??? Gaji? Bukan, duit masih cukup & terlebih cukup sampai nak masuk gaji nanti... Bersalin?? Itu memang lambat lagi... Takkan esok kot kan... hehe. Biar lambat asal selamat...

Ni ha, lambat betul la waktu rehat... Bukan sebab lapar... Alhamdulillah la, masih kenyang lagi. Pagi tadi saya bekpes makan roti 2 keping sapu marjerin + gula, pastu air susu 1 mug (minuman rutin sekarang)...

Alhamdulillah jugak la, selepas dok minum susu tiap2 hari dah jarang la kena cramp sekarang ni. Tapi masalah lain lak datang melanda...

Masalah yang membuatkan saya tak sabar2 nak tunggu time rehat ha... Masalah mengantuk... Memang ni la kesan sampingan selepas minum susu suam...

Mula la mata jadi layu je. Puas dah saya dok wat macam2... Tapi tak tertahan jugak rasa ngantuk ni. Tak larat dah nak menongkat mata ni...



Walaupun bilik saya sekarang ni hari2 bising sebab mesin fotostat telah dipindahkan ke dalam bilik saya (ntah pape je la... dah tak privacy...), namun masih tak dapat mengusir jauh rasa mengantuk yang sedang bermaharajalela nih...

Kan best kalau dapat landing2 jap sambil pejam2 mata jap sekarang ni... Kat bawah meja ni pun jadi la... hehe (ayat orang terdesak...)



Sakit kepala lak rasanya...

Tapi semalam tak sempat ngantuk sebab banyak betul kerja. Sampai rasa tak leh nak bernafas... Sampai balik kerja semalam saya muntah2 la... Boleh dikatakan 'kerja sampai muntah...' hehe

Ok la, dah merepek merapu dah nih... Sebelum macam2 lagi saya repekkan, baik saya stop dulu. Nak pi jalan2 cari pasal hilangkan ngantuk jap...

Daaaaaa... tatatititutuuuuuuuuu....

5 comments:

Ena said...

a'a kan sal.. masa peknen memg sokmo mengantuk kan.. mrmmm..

tapi akak sampai la ni dok ngantuk.. yerla akak lom dapat tido yg cukup lg sampai la nie.. tiap2 hari mesti terganggu je.. nak tido awai sangat kan banyak kije umah yg tak settle lagi.. hadoiii..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kah kah kah..kerja sampai muntah..kene bagi APC kat sal ni tahun ni..wekkeke

sal, amekla any supplement..yg leh tambah tenaga skit..:-)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Tu la, masa peknen memang mengantuk & letih sokmo... tambah kalau sal minum minuman yang bersusu... jenuh tahan mata

ye ke, sian akak. sal pun kalau tido tak lena sure esok tu ngantuk sesangat. tu la pasal, nak tido awal kerja rumah lak tak settle lagi. tapi kadang2 tu kalau letih & ngantuk sangat sal tido je... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

Ala, muntah ijo pun jangan harap la nak dapat APC weh... kat sini kodokut sket markah...

wat la kerja cam kuli cabuk pun markah sket je dapat... huhu

tu la, tengah dok pikir2 gak nak amik supplement apa... any suggestion?? kot ada pengalaman guna mana2 supllement...

Fieza79 said...

adehh kita lak tak tekejor ni...tk sempat nk layu...hehee