Thursday, October 7, 2010

Kusut, misteri dan macam2 lagi... adeh...

Salam...

Hari ni mood macam swing2 je... Ntah pasai pa ntah... Badan je kat office, tapi otak melayang2 ke mana hala... Banyak menda yang sedang mengusutkan fikiran....

Nasib belum tersimpul mati je. Nak kena leraikan segala kekusutan ni.

Pulak tu, ingatkan dah selesai la satu masalah yang lebih kepada satu misteri yang melanda diri ni sejak minggu lepas.

Nampaknya, misteri tu masih menyelubungi diri... Adeh, menci tul la. Sapa la makhluk tuhan tu yang telah menggusarkan hati ni.. Kalau berani meh tunjuk muka kat sini. Jangan dok 'menyorok' bikin hati susah... Geram...

Lupakan segala kusut musut tu. Ni nak cerita something yang happen malam tadi... hehe

Saja nak cerita pengalam yang berulang. Dulu2 masa nak cerita tak ada lagi blog nih... Blog ni wujud pun saat Faris dah selamat melihat dunia ni dah...

So, boleh la cerita pasal 'adik' dia pulak kan... hehe.

Malam tadi masa tengoh syiok dok layan channel 391 (KBSW) - cam biasa la citer korea- tetiba perut ni mengeras sangat2. Cam nak pecah rasanya. Dah 2,3 hari camni. Biasanya jadi masa kat office.

So, nak kurangkan rasa tegang tu saya pun pegang2 la perut. Sekali rasa cam keras sangat2 perut ni. Bila saya pegang betul2 rasa cam tajam2 je. Rasanya mungkin vontot baby kot...

Owh, teringat masa 1st time peknen dulu. Moment yang paling indah bila dapat rasa salah satu anggota badan baby buat kali pertamanya... Dulu masa Faris kalau tak silap yg 1st saya dapat rasa siku/lutut dia sebab rasa cam kecil & tajam2 je.

Yang ni cam besar sket la kalau nak dikatakan siku/ lutu. Tu yg rasanya 'dia' punya vontot kot... hehe. Rasa kelakar bila dapat pegang... Lama gak baby dok dalam keadaan camtu...

Pastu terus rasa biasa balik... dan dah boleh nampak la gerakkan dalam perut tu... senget2 jadinya perut saya. Selalu senget ke kiri...

Doktor kata kulit perut saya nipis. tu yang senang nampak masa awal2 peknen. dan mungkin jugak tu salah satu sebab perut saya kecik je masa peknen... herm...

Tu je nak cerita... saja nak kasi semangat sket kat mommy2 yang baru2 peknen tu & tengah berusaha nak menambah... hehe

Ok la, nanti2 sambung lagi... daaaaa

selingan:

Bread, Love and Dreams

Citer yang saya tengah layan sekarang ni... So, hari Rabu & Khamis kul 9.00 malam sampai kul 10.15 malam saya yang konker tv... hari lain tak kisah la siapa nak konker pun... Cuma 2 hari tu je.. hehe. Hubby pun dah 'tersangkut' ngan citer ni...

9 comments:

Ena said...

maniskan pengalaman tu.. kitaowang pompuan je leh rasa yg sebenarnya.. suami hanya leh pegang tapi tak sama ngan apa yg kita rasa.. ;D

cepat jugak yeh dah leh rasa & gerak2 tu.. akak nie kulit perut tebal lambat sikit la rasa.. heheh badan kecik tapi perut tebal.. ngehehe

Gadis Kampung said...

seronoknyer dapat pengalaman macam nie...saya belum da rezeki lagi nak rasa macam awak...teringinnyer nak jadi ibu...

-Sara- said...

saat bby gerak2 lam perot mmg sgt indah kn? :)

ooh how i missed da momento!

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

wow, sonoknya peknen...
nak peknen lagiii tapiiii owhh skang bukan masanya...

skang sibuk dok cari cd personal taste...kat pasaran jual rm99.90
kena kumpul duit ni...hehehe

syariza09 said...

suspen tul tajuk n3. igtkan td ada misteri nusantara..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

tu la, sangat2 la manis... betul tu, bertuahnya jadi seorang perempuan sebab dapat lalui detik2 manis camtu...

tu la, sal pun terkejut gak. tak sampai 4 bulan lagi dah rasa... biasanya 4 bulan ke atas...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Gadis Kampung:

InsyaAllah, ada rezeki nanti dpaat la merasa... Mudah2an dipermudahkan rezeki... amin

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sara:

Yup, sangat2 indah...

tak pa sara, teruskan usaha... nanti leh merasa lagi... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Iz-Ann:

hehe, tak pa... Adik Irfan tecik lagi... tunggu besor sket... lagi pun dah complete sepasang dah kan... hehe

tu la, vcd2 citer korea ni punya la mahal... tambah kalau awal2... mau cecah ratus2... nanti la, tunggu citer tu dah suam2 kuku baru nak pi cari vcd nya... hehe