Thursday, October 21, 2010

Bersiaran di petang hari...

Salam...

dah petang baru nak jengah sini...

pagi tadi macam biasa, pi klinik untuk rutin bulanan nan satu itu...

Hari ni serba tak kena lak...

** HB dah turun balik - 10.8 saja..
** Berat badan naik melampau - 2.3kg..


sumber : google

** Yang lain2 ok aje...

Pastu nak dijadikan cerita, nurse pun ukur la panjang rahim berapa. Sekali dia ukur dia cam tak puas hati la. Terus dia panggil lagi sorang nurse ni, pun dapat ukuran yang sama...

Habis check semua2, dia pun cakap la, perut saya besar dari yang sepatutnya... Tak teli ngan minggu la. So, dia refer saya ke doc untuk scan...

Katanya takut ada masalah lain cam baby besar ke apa ke... Saya dah mula risau... Takkan baby kali ni besar kot... adeh...

Dalam hati "scan lagi???" bulan lepas dah scan... Masuk ni dah 5 kali kena scan... Saya tak berapa suka sangat scan2 nih...

Pastu nurse pun tanya lagi, dah rasa ke pergerakan baby? Saya jawab la, dah... Dia tanya 'dah rasa kuat ke pergerakan baby?'

Saya pun jawab la, 'ha ah..'. Pastu nurse tu pun kata, 'okey, hari ni puan amik injection untuk kancing gigi ye...'

Dalam hati: 'what? injection??? adeh... ni yang seram ni...' hehe. saya ni takut sket bab2 nak kena inject ni...

sumber : google

tapi mulut jawab je 'okey', sambil senyum... dalam hati dah rasa kecut... (^_^)

Pas habis semua2, scan kad tunggu la giliran nak jumpa doc. Sambil2 tu ngap la bekal roti yang dibawa... Lapar giler masa tu...

Bila no. naik terus la masuk jumpa doc... Doc pun tanya la kompem ke bagi tarikh yang betul. Saya pun jawab la memang kompem...

So, doc suh la baring nak scan... Sebelum tu dia amik ukuran dulu. Sekali dia cakap, ukuran perut saya sebenarnya memang teli ngan minggu kandungan...

Bila scan pun sama... Memang tak ada masalah apa2, bukan sebab baby besar ke apa... Cis, kan tak pasal2 je kena scan lagi... Pas amik time slip, terus pi ke bilik untuk amik injection...

Sambil tunggu tu rasa berdebar semacam je. Bila nurse panggil je nama, terus la langkah masuk bilik tu. Mulut tak henti2 dok baca doa... hehe

Bila nurse tu kata 'tahan sket ye puan. Nanti bila ubat masuk rasa sakit sikit...'

Masa jarum masuk ke kulit tu tak rasa lagi. Bila dia dah tekan picagari tu, owh... sungguh seriau terasa...

sumber: google
saya tak la pakai cekci camni ye... hehe


Habis semua, amik beg. Tangan sebelah kiri memang rasa kebas dah. Terus terfikir, camna nak drive ni?? Saya bawak kereta sendiri pagi tadi.

Terus call husband mintak tolong amik kat klinik... hehe... Kereta pun tinggal je kat situ... Balik kang kot singgah amik...

Sampai kat office memang tak leh nak menaip dengan tangan kiri ni. Gagah je la taip ngan tangan kanan...

Tu pasal la petang2 ni baru bersiaran. Ni pun gagah jugak dok menaip...

Rumah kengkawan pun leh melawat camtu2 je la... Baca je, nak tinggal komen tangan ni berat la nak menaip... Sorry ya...

Ok la, dah panjang lebar lak bebel. Dalam pada dok sakit tangan nih...

Ok la, till then... Daaaaaa...

**Rasa nak mintak tolong husband masak je hari ni.. Aci tak??? hehe

6 comments:

mamalieyna said...

aci...aci..aci..hehe.time peknen ni leh manja lebih sket..hehe..suh je en abe masak, bleh je dia..hehe..

~SHiLA~ said...

aci jew salwa..
shila dulu pn peknen huby byk msk..lgn xlarat sgt nk diri lame kn.hehe :p

Fieza79 said...

sal masa peknan ni mintak je sure huby buat lah..! kalo dia takmo pon dh tentu dia g beli kan makanan kat kedai je...

aduhh fieza pon takot sgt bab2 kena inject ni...mmg seriau..!

syariza09 said...

bila lg nk bermanja2 kan che abe..lagipon ni manja bersebab bknnya ngada2 , dia pon paham :D

shigellazoster said...

wah bestnye.. hehe... dapa baby comel nanti...

sekamar rindu said...

salam...

kali pertama singgah sini....

mohon izin follow ur blog