Wednesday, April 14, 2010

Owh owh .....

Salam...

Entri untuk petang ni... hehe.

Tak dak apa pun nak cerita. Just cerita biasa2. Pasal kerisauan saya pasal penambahan berat badan saya. Nak kata bertambah dengan banyak tu tak jugak la. Last timbang dalam 49++. Naik 1kg ++.



Tapi kan yang sedihnya, last week masa saya bawak mak saya jalan2 kat K.L saya ada la beli sehelai seluar jeans sebab dah lama tak beli. Bukan berkira, tapi kalau jeans ni saya kureng sket keinginan untuk membeli. Selalu yang saya berkenan nak beli adalah seluar slack...

So, masa pilih2 tu saya pun mintak le ngan salesgirl tu nak saiz 'tet'. Masa tu pulak nak cepat sebab kakak saya dah dok kat kaunter bayaran. So, tak sempat la nak fitting dulu. Saya pun dengan yakinnya amik la saiz tu.

Sekali masa balik rumah, cuba try test pakai... Mak aiii, kat peha saja dah tersangkut. Adeh, jenuh saya kecikkan kaki (boleh ke kecikkan kaki??) dapat jugak tarik naik sampai ke pinggang... Pehtu try nak kancing tak lepas...

Owh owh, nampaknya perut saya semakin bun*** la. Mana taknya dah beberapa minggu ni kan, lepas je makan sambil tidokan si kecik tu dengan saya sekali terZzzzz.



Hubby pun ada kata yang saya nampak gemuks sket. Oh my... kalau orang lain yang cakap saya nampak gemuks saya tak kisah, tapi kalau hubby yang cakap, that's mean I've to do  something... Nampaknya lepas ni tiap2 hari kena exercise nih... D.i.e.t? Owh, saya tak suka perkataan itu sebab saya suka makannnnnn....


Cuma mungkin perlu makan secara seimbang... Nak kata selalu makan fast food, memang tersangat la jarang. Dalam sebulan tu kadang2 tak pernah pun makan fast food... Sebab saya dengan hubby jenis yang kureng sket ngan fast food ni... Kalau teringin sangat baru saya beli... hehe



So, sekarang ni saya nak cuba cabar diri saya cuba kuruskan peha & perut tu sampai boleh pakai jeans tu. Starting from today onwards, okeyh... Nak tengok berapa minggu or bulan dapat kuruskan peha & perut tu... hehe



Kawan2 ada tak yang nak join saya??? Jom la... hehe... Ok la, nak bebel tu je... Kalau dah berjaya nanti saya update ok... Till then, papaiiiii....

4 comments:

mamalieyna said...

hoho..sayangnya jeans tu..takpa2..bermakna sal harus kurus demi jeans tersebut! hehe..

slmt berdiet! eh tak suke eh perkataan tu..slmt kurangkan makan dn ber'exercise'..hehe..

Ena said...

hoho..

akak nak join gakkk!!
tp kan susah gak la.. sbb asben akak sgt suke western & fast food.. huhu.. semalam jer..lunch akak dah makan kat mc;'d.. balik tu.. asben akak dah siap2 beli KFC pulok!.. haru sungguh!!..

tp akak nak join sal gak la.. camner tu ekk? sbb suke nau makan lately.. dulu akak nie bukan pemakan sbb mkan time dah lapar jerkk!! skrg? pantang nampak la pulok!!.huk huk huk

~~*Ummi AFD*~~ said...

mamlieyna:

tu la... dah le saya ni jarang berkenan jeans tau. bila dah jumpa yg berkenan di hati tak muat la pulokkk...

hehe, tenkiu na...

~~*Ummi AFD*~~ said...

Kak Ena:

Ok akak, kita try kuruskan badan dalam tempoh sebulan. camna, deal??? hehe.

Tu la kan, dugaan akak memang kuat la... tak pe, lepas je makan fast food tu exercise lebih sket okeyh...

Sal pun sama la, asyik lapo je... Tak pa, lebih elok makan sikit2 tapi kerap daripada makan selambak terus. pastu banyak makan buah2an... hehe