Thursday, January 27, 2011

Salwa situ sana sini... ecececeeeee.....

Tajuk bukan main lagi kan... Bajet cam glemer la sana sini ada si 'salwa' ni... hehe


Memandangkan hari ni masih tak ada idea nak cerita pasal apa, makanya nak jawab tag dari Syariza la... Rasa cam pernah dah wat tag nih, tapi tak pa la, buat lagi sekali... hehe

Jenuh jugak la dok pikiaq nak letak apa sampai 25 tu... Tapi bila dah dapat 25 tu rasa cam nak tambah2 lagi... haha

Ok, jom la tengok ayat2 saya yang panjang lebar... Tarik nafas panjang2 dulu sebelum baca... hehe

********

1. Sudah berkahwin. Ada seorang anak lelaki dan bakal menambah ahli baru, InsyaAllah bulan Februari ni…

2. Nama saya ringkas je… Salwa.

3. Walaupun nama saya salwa, tapi ramai yang suka panggil saya ‘SU’… saya pun tak tau la kenapa…

4. Lahir kat Perak, tapi membesar kat Kedah… Dan saya tetap nak kata yang saya ni orang Kedah… hehe…

5. Seorang yang simple tapi agak cerewet kadang2 tu…

6. Susah nak jumpa benda yang saya suka & kalau jumpa pun mesti benda tu mahal. Pernah kena marah ngan mak masa pi cari baju raya (masa kecik2 dulu) sebab dah masuk 5 buah kedai, tapi satu baju pun saya tak berkenan. Sekarang selalu kena tegur ngan suami lak… hehe

7. Seorang yang pendiam jugak la… Tapi kalau dah jumpa ‘geng’ memang riuh & tak ingat dunia…

8. Sangat obsess dengan cerita2 Korea… tapi tak pandai2 pun cakap bahasa Korea... (",)

9. Kalau saya tengah marah or geram saya akan makan, makan & makan sampai hilang rasa marah & geram tu…

10. Dulu masa skolah & zaman study saya sangat pantang & tak suka orang lain selain family saya panggil saya ‘WA’… Terus rasa macam ‘bencinya’ kat orang yang panggil camtu. Tapi sekarang ni dah tak kisah… hehe

11. Pernah berangan2 nak jadi novelis… pernah la buat 2,3 buah novel tapi separuh jalan je… pastu cam malas nak sambung walaupun idea ada… huhu

12. Kuat menangis, kuat merajuk & sangat sensitive…

13. Mudah memaafkan tapi sukar melupakan…

14. Suka dok feeling2, jiwang2 & layan blues… Blues untuk aku… hehe

15. Suka tulis diari… (tapi macam dah lama tak beli diari baru sejak dah kawin ni…)

16. Seorang yang mudah jemu… Dulu2 sebelum kawin risau gak kot2 nanti mudah jemu dengan suami sendiri… hehe.

17. Dulu-dulu cukup anti ngan kaler merah… tak tau la pasai pa… Sampai sekarang pun… Tapi banyak gak baju kaler merah… Apa kes??? Hehe

18. Suka berahsia & susah nak share dengan orang lain rahsia sendiri. Pendek kata susah nak percaya kat orang sebab dah pernah terkena.

19. Dulu2 suka melukis kalau ada masa lapang. Tapi sekarang ni tangan rasa macam dah keras lak… hehe

20. Sangat suka tengok cerita2 penyiasatan macam Detective Conan, CSI, NCIS & yang sewaktu dengannya la…

21. Suka subjek sains & sejarah, tapi pekerjaan sekarang ni tak ada kaitan pun ngan Sains… sob sob. Sejarah tu ada la kot sket2… sket je la…

22. Suka fikir sesuatu tu dengan mendalam… Kadang2 tu masalah tu remeh je, tapi selalu fikir sampai nak pecah kepala rasa…

23. Kalau rasa sedih atau runsing saya akan menangis, menangis & menangis sampai penat… Pastu tido. Bangun je tido sure akan hilang semua rasa sedih tu… Ubat paling muujarab setakat ni.

24. Dulu masa 1st time putus cinta (cinta monyet) menangis sehari je… Esoknya tu terus ok, siap leh gelak2 cam tak ada apa2 yg berlaku & cari pakwe baru lagi (pasal cari pakwe baru ni sila jangan percaya… haha)

25. Dulu masa sekolah lebih suka berkawan ngan budak lelaki berbanding perempuan, sebab rasa budak lelaki ni cool je… hehe. Tapi ada batas2 la kan dalam pergaulan tu…

*********

Fuh, lega dah siap… So,kepada Syariza : saya dah jawab tau tag nih… 3 hari 3 malam cheq dok pikiaq nak tulih apa… hehe

So, kena tag lagi 25 orang. Tapi saya nak tag semua follower blog nih la… Kalau rajin sila la buat ye, kalau tak nak pun tak pa… Tiada paksaan… hehe

Ok la, till then…. Dadadididuduuuuuu…..

8 comments:

So Shy Lady said...

salam salwa

heheh baca tajuk pun dah nk tgelak.
no 11 tu sama la kita

Fieza79 said...

yg no. 6 tu sama la kita...ssh nk bekenan satu2 brg..yg bekenan yg tu la mahal dn tak mampu nk beli kdg2 tu..huhuu

syariza09 said...

wahh dasyat tu baru 3 hari 3 mlm. Sy ni sampai 2 minggu nk siapkn tag ni, asyik tertangguh jaa..BTW, thanks yaa

kalau sal marah suka mkn yer, kalo sy lak kalo marah & stress dah x lalu mkn..kiranya tu ubat diet la...hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal, yg tang brg yg selalu cepat berkenan tu ialah barang mahal tang tu sama la kite..adui..bkn nak berlagak. tapi itula kenyataan. dah tak minat yg len .sure yg mahal jugak dia nak..suami pon geleng kepala

~~*Lady Salwa*~~ said...

So shy lady:

hehe, ye ke... apa kata jom gabung idea terbitkan novel bersama... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

K. Fieza:

Hehe, tu la kan... nak wat camna, dah yg mahal tu jugak la menarik hati...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Syariza:

hehe, setelah berhempas pulas berfikir...

owh, ye ke... terbalik la pulak ya...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

Haha, sama la kita mek rose... jenuh laki dapat bini camni... hehe