Monday, January 10, 2011

Morning....

Salam pagi Isnin semua...

Pagi ni tak ramai lagi yang review pasal AJL semalam ye...

Mungkin masih nak warming up kot... hehe

Saya pun tak la berhasrat nak review pasal AJL semalam... Sebabnya tengok gitu2 je... Sebab tunggu FT punya lagu je...

Dah tu rasa mengantuk lak semalam... hehe. Sambil tengok AJL tu sambil tengok bola, ManU vs LIV... Tu yang tak berapa nak follow AJL tu... Habis je lagu FT yg kedua memang tengok terus bola la...hehe

Apa pun, frust sket la sebab FT tak menang... Dok harap lagu Hanyut leh la jadi juara... Tak pun at least tersenarai la dalam top 3...

Tapi ok la dia dapat persembahan terbaik... Ye la, dah sampai nak semput masuk air tu... Kalo tak dpaat persembahan terbaik tu tak tau la kan... hehe

Tapi bagi saya, persembahan yang paling terbaik malam tu adalah Tok Ti (Datuk Siti)... Memang tak dak sapa dapat lawan dia la... Baik dari segi vokal dan jugak persembahan... Walaupun dia bukan finalist... hehe

Tetiba rindu lak nak tengok Tok Ti bertanding untuk lagu kategori etnik kreatif... En. Abah pun kata semalam, sekarang ni dah tak dak sapa2 yg nanyi lagu etnik kreatif nih...

Tu la kan, sayang je... Salah satu warisan kesenian negara kita dah pudar ditelan zaman... Dah takdak pelapis Tok Ti dah... Pak Ngah pun dah tak buat lagu kot...

"Diciptakan seorang insan...
Lembut hati bak redup pandangan...
Pabila berkata, seluruh alam...
Menyaksikan penuh kesyahduan..
Bagai tersentuh rasa percaya...
Tika terdengarkan...
Aduhai....."
- Nirmala-

Ok la, bebel sket2 je pagi nih... Entri warming up... Sambil dok taip ni sambil dok dengar Hot.fm.... Ok, till then... daaaaa...

6 comments:

bunga_ros said...

Wa peminat Siti yek.. Mggu lepas Siti ada dtg opis Ros.. wat rakaman.. xsmpt amik gambo pun.. sedikit kuciwa..

nABiL said...

haha..okla tu FT dpt gak adiah..yg xpuas hati..buleh pulak hafiz...huhuhu...

~Miss Sukasih~ said...

Hmm..Semput gak tgk FT smlm,tp berbaloi gak kan..eh,same ar nieyla pun suke tgk Tok Ti..smlm die menari pun mcm best jer kan..dah lame x tgk die cmtu..hehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ros:

Nak kata peminat tu, entah la... dulu2 la kot...

Suka tengok dia & suka dengar lagu2 dia...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nabil:

tu la, ada la jugak dia menang... keh keh

lagu hafiz tu erm, boleh la kot... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nieyla:

sama la kita ye... hehe