Thursday, January 13, 2011

Pertanyaan : Pasal PTPTN & CIKGU... :)

Salam...

Pepagi ni nak tanya nih... Terutama kepada peminjam PTPTN...

Siapa yang dah dapat surat tawaran Pembiayaan Ujrah tu, sila angkat tangan... hehe

Katanya setiap 10hb setiap bulan kan, akan keluar surat tawaran tu... Dia hantar email ke surat ke rumah ye???

Hai, risau pulak rasa sebab tak ada apa2 khabar berita pun... dah dapat email pasal suruh kemaskini maklumat tu...

Tapi bila check baru2 ni tak ada pun surat tawaran tu dikeluarkan...

Ke dia buat secara berperingkat??? Erm...

Dan satu lagi, kot2 la ada mana2 cikgu ke or pasangan dia cikgu ke leh tak nak tumpang tanya ni... Ada ke sekular or pekeliling yang dikeluarkan berkenaan waktu bekerja untuk cikgu2 nih...

Maknanya, waktu yang betul2 punya. Macam staf gomen yang lain, 9 jam (termasuk waktu rehat)... So, adakah cikgu pun 9 jam gak???

Kalau sesapa ada pekeliling berkenaan tu minta tolong bagitau kat saya ye...

Terima kasih....

8 comments:

mamalieyna said...

huhu..akak pun peminjam ptptn gak,takdak lak khabar berita apa2..hermm..

kije cikgu 9 jam gak ke?..bukan kurang ke..^_^..biar cikgu yg jwb eh..hehe..

Ena said...

salam sal..

owh.. akak tak tau apa2 la plak pasal ptptn tu.. sbb akak bwah tajaan Mara dulu.. huby plak dah settle ngan ptptn..

psl masa bekerja cikgu pun sama.. memg tak tahu walaupun rata2 adik beradik & ipar duai ramai yg dah jd cikgu.. sori sal..

Fieza79 said...

taktau la Sal psl bab2 nie...

hope ada yg tau..!

are-za said...

aza dh dpt tawaran tue..

rasanya 2 bulan after mohon baru dpt surat..skrg tgu nk reply ajo..

kena sign balik mcm mule2 buat pinjaman dulu..

~SHiLA~ said...

sebek shila punye ptptn da setel..
klu x,penin xabeh²..hehe

nABiL said...

die ckp selepas sebln kite kemas kini n 10hb setiap buln..myb buln depn kot dpt..huhu...
sal cikgu tu xtau la pulok..hehe

-Sara- said...

nape ptptn nk ape lg sal? xtau pape pon..

bunga_ros said...

Ros pun tak dpt lagi wa..