Monday, January 24, 2011

Kalau mai mood baik dia…

Salam…


Sejak dah besar sikit ni susah betul nak bagi ini budak makan nasik… Kalau mai mood baik dia, nasik satu pinggan pun licin dia makan…

Kalau tak, nak makan sayur je la… Jadik vegetarian jap la pulak… Dan sayur yang paling dia suka adalah carrot & brokoli…

Kalau wat sayur campur tu habis dia ‘kaut’ (ambil) dekat dia sayur2 tu… Sabo je la… Lagi satu sayur sawi pendek tu, orang panggil apa ntah… lupa lak namanya… hehe

Pengasuh taska cakap Faris kalau makan sayur memang tak memilih. Semua dia bedal… Bagus anak ummi ni ye. Sama macam ummi, suka makan sayur… (cewah, yang mana baik semua ikut ummi aje ye…)

Baru2 ni kami 3 beranak kuar la cari makan… Kebetulan hari tu rasa tak larat lak nak memasak pas balik kerja.

So, lepas solat maghrib saya pun siap2 la… Tapi pakai biasa2 je la, sebabnya food court yang nak dituju tu hanyalah sekangkang kera dari rumah…

Jalan kaki pun boleh je, dalam 5 minit… Kalau naik kereta dalam seminit dua je… Tapi kami memilih untuk naik kereta… hehe (dasar malas nak berjalan… hehe)

Eh, bukan malas nak jalan la… sebab dah malam kan, macam tak elok la Faris nak berjalan malam2… Tu yang naik kereta jugak tu… (alas an…)

Order nasik kosong ngan sup aje… Faris punya la pulun makan.. Kalau sup memang no. 1 dia…


Seronok je bila tengok Faris bersungguh-sungguh makan...

Sampai muncung2 mulut la dia makan... hehe

Sorry la ye, lupa lak nak snap gambar makanannya… hehe

Asyik dok tengok Faris dok pulun makan, sampai lupa nak snap gambar makanan… hehe

Ok la, papaiiiiiiiiii



*rasa tak reti lak nak wat ending untuk entri ni… hehe

8 comments:

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

budak2 mmg ske sup kot. hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo..susah nak makan nasi eh
tapi tembam jugak kan even susah nak makan nasik..

alorr sampai penuh mulut makan..ehehe

MrS. F!zA said...

bgusla dia suka makan sup.. sup elok dr kuah berlemak..

aunty ni pon dr kcik smpai tua ni bru suka makan sup..hehehe

-Sara- said...

bagosla tu faris nak jugak bersuap, klo syaqir jgn harapla nk suap2, mst nk mkn sndri punye, pastu habis comot2 baju, geramnye!

syariza09 said...

ok la tu, ank kita lbh krg sebaya jer cuma faris tua sebulan. Kalo Aiman ni susah sikit nk makan sampai licin, mkn tetap mkn cuma x sampai abis jer

Ena said...

hehe..

syok tgk anak makan.. rasa senang hati je..

irfan tak nak makan plak 2,3 hari ni.. ikut mood dier je.. sayur tak mau lgsung.. dulu kekecik makan.. skrg tgk si kakak tak mau sayur dier pun sama jekk tak nak makan.. kalo terasa ada sayur terus je dier luahkan balik.. tensi je mak ni.. haihh!!
tp kalo sup tu laju je la makan tak sempat dah nak suap si kakak.. heheh

nampak faris makin tembam & besar dah kan.. yerla.. abg faris.. :D

~SHiLA~ said...

bagosnyee mkn sayo..
danish susa mkn sayo..sik² nk ayam je..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Cik Yuki:
Agaknya la tu... hehe

Rose:
Ha ah, susah betul nak suh makan nasik... Kalo roti gardenia tu memang laju... 2,3 keping leh habis...

tu la, tembak jugak la sekarang nih... hehe


Fiza:
Tu la, tapi jenuh la omak dia nak wat sup hari2... hehe

tak pa, better late than never.. hehe


Sara:
tu pun kalau mood dia baik... kalau x nak suap sendiri jugak...


Syariza:
kalau lapar memang sampai licin la dia makan. kalau dah kenyang, jenuh gak nak suruh perabih...


K. Ena:
Sama macam faris, ikut mood. Ye ke, kuat betul pengaruh Anis ye... hehe

tu la, risau dia obes je... hihi



Shila:
Ha ah, nasib baik suka makan sayur... Xpa, boleh ajar lagi danish makan sayur.. nanti lama2 dia suka la...