Friday, January 21, 2011

Langkah pertama…

Salam…


Masa dok godek2 gambar dalam henpon lama tadi terjumpa la beberapa keping gambar lama… Rasanya tak pernah lagi kot publish kat sini…

Gambar masa Faris mula2 belajar berjalan dulu… Dulu kurus cekeding ja anak ummi ni… Sampai nurse kata kat ummi “tak bagi anak makan ke???”

Percubaan untuk berjalan sendiri....

Opsss, hampir-hampir jatuh...

Berjaya imbangkan badan semula....

Sekarang badan dan mantop, sampai ummi & abah tak larat nak dukung…

Bila tengok gambar2 lama ni rasa rindu pulak masa Faris kecik2 dulu… Tambah lak masa basuh baju baby ahad lepas… Sedap je bau baby… Wangi….

Terus rasa tak sabar nak tengok ‘junior’… Dan tertanya2 dalam hati ‘lelaki ke perempuan kali ni…’. Dan rasa semakin berdebar2… Menghitung hari detik demi detik… hehe

Ok la, dah melalut entah apa2 lak… Jumpa lagi di lain waktu ye… Till then, daaaaaa…..

11 comments:

bunga_ros said...

InsyaAllah.. Ros doakan gegirl yek.. Amin..

mamalieyna said...

alaa sal rindu2 pun, nnti tak lama akan menimang baby baru..syok la..akak ni, rindu2 kena simpan dulu, belum ada rezki..huhu..

oooh dl faris cekeding eh, k la skrg mant0ps..hehe//

MrS. F!zA said...

agkny abudak slps berjalan bru badan nakmantap kot kan..

-Sara- said...

hikhik comel jee gmbr yg nk jatuh tuu, eh dh dekat due ke sal? gd luck ye! :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

Amin... hehe

Mamalieyna:

Hehe, tu la kan... tak pa akak, arif tecik lagi... nanti dah masuk umur 2 tahun leh dah la proceed adik tuk dia lak... hehe

tu la, dulu memang kurus yg amat... tapi sekarang ni takut obes lak... huhu

Mrs. Fiza:

Agaknya camtu la... orang tua2 kata budak2 yg baru nak berjalan ni buangsket berat badan dia utk senang berdiri & berjalan...

dah leh berjalan & berlari nanti bertambah la balik berat tu... hehe

e.l.i.z.@ said...

anak eli mmg cekeding dari dulu sampai la skang hahahah dh lali telinga dgr org ckp "momi tak bagi mkn ke??"

harap² gegirl ek -___-

~~*Lady Salwa*~~ said...

Eliza:

Agaknya sebab memang dah semulajadi kurus la tu... hehe

amin... mudah2an...

syariza09 said...

ermm...Sal rindu2 bau baby pun nanti akan trus melekat jg bau tu. x lama dah kan

rindu gak ngan bau baby, nanti nk bau baby Sal jer la

Hanis Azla said...

bau baby mmg bestkan.. org kata bau syurga.. iye ke? tapi bau baby mmg wangi sgt.. suka tgk anak2 waktu belajar berjalan.. nampak comel aje terkedek2..

Fieza79 said...

wahh dah boleh kaki dia...cayok2..!
comel je jalan terkedek kedek..sweet...

nABiL said...

bese cm tu la..lau kecik2 tembam..dah besar sikit..die kurus..lau kecik die kurus..besar sikit die tembam la..behe..