Thursday, January 13, 2011

Akibat terpengaruh la ni....

Salam...

Agaknya sekarang ni memang musim la kot ye...

Musim apa?? Ni ha, musim Ben10 & yang sewaktu dengannya...

Sampai anak bujang saya pun dah terjangkit...

Kisahnya, hari tu bawak la di pi pasar tani. So, masa saya dok sibuk beratur beli makanan si abah bawak la si Faris ni jalan2 dulu.

Sebab dia tak reti dok diam... Sana sini dia nak berlari. Pergi la dua beranak tu kat area yang jual baju2, permainan kanak2 & yg sewaktu dengannya la...

Pastu stop kat satu gerai ni yang jual jam tangan. Dah lama faris dok mintak jam... Tambah2 tengok sepupu2 dia dok pakai jam.. Lagi la dok merengek nak jam...

Makanya, dok la memilih jam dua beranak tu... Saya tak ada sekali masa tu.

Pilih punya pilih, en. abah cakap dia nak belikan jam upin & ipin kat faris. Tapi jam tu cam kecik sikit la... Seswai la ngan faris kan...

Tapi, mata anak bujang sorang tu tajam je nampak jam Ben10. Dan2 tu jugak nak jam Ben10, jam upin & ipin tak mau...

Pulak tu jam Ben10 tu besar, lagi la suka... So, belikan aje la...

Sampai tido pun nak pakai jam... Suka punya pasal... Sabo je la...

Oh ya, layan je la aksi si kecik tu ngan jam baru dia...

Lihat jam saya... cantikkan... hehe

kemain lagi berposing ngan jam baru...


Ni la jam Ben10 yang dia nak sangat2 tu...

Budak2 sekarang ni macam2 pe'el... hehe. Bukan main demand...

Ok la, till then... Daaaa

13 comments:

bunga_ros said...

Oho.. Gambaq ja besaq.. Jam cenonet ja.. Huhu.. Ptt la dia suka..

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... kalau dah Ben10 tu bukan dia kira dah besar ke kecik... janji gambar Ben10...

Cz Aina said...

hahahaahahah..
same la ank buah kite pun..asik dgn ben10 nye...
atas ke bawah ben10 saje....
nseb bek die xsuh mak die masak makanan rupe mcm kartun ben10...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul la tu kot sal..pengaruh skang ni

makin encem la abang faris..ehehe

nABiL said...

dah beso dah faris..lama xtgk..hehe

-Sara- said...

ewahh..kemain posing fariz nii ngn jam baru ek,hehe :D

syariza09 said...

mmg betul, budak2 ni kalo kata nk yg tu, yg dia tunjuk je la yg jd pilihan. cuba bagi yg lain, kompem dia ngamuk

Hidayati said...

Amboi.... lawanye jam Ben 10 dia. Kalau anak akak tengok ni..confirm bengkak.

~~*Lady Salwa*~~ said...

cZ Aina:

Ye ke, agaknya mmg budak2 suka kartun tu la kot ye... hehe


Rose:

Nanti2 mat rafiq dah besar sket, dia lak yang terpengaruh sama.. hehe


Nabil:

Tu la, dulu tecit je... Ye la, lama tak pi melawat sana...


Sara:

Biasa la, dah dapat apa yg dia nak. Mood pun baik la bila suh posing2... hehe


Syariza:

Betul tu, jangan harap nak pujuk ngan benda lain. Kompem ngamuk sakan...


Hidayati:

Tu la, budak2 ni kalo tak dapat apa yg dia nak sure mengamuk sakan...

~SHiLA~ said...

ala asal xmasok komen shila.
dulu pn penah gak xmasok..aishh..sal sabotaj ek..haha

~~*Lady Salwa*~~ said...

Shila:

ye ke... erm, heran.... ai tak sabotaj pun u tau... hehe

maybe ada problem la tu... jangan marah tau... sal tak block pun mana2 komen... :)

mamalieyna said...

haaa ada pun pic faris! hehe...encem dia dgn jam ben10 tu tau..^_^

~aSHa~ said...

anak2 skrg ni bijak...mcm2 dia tau...kita masa kecik dulu kuno skit...