Thursday, July 1, 2010

Katak bawah tempurung??? - Lantak la...

Salam...

Ha, ni lagu satu hal lak... Pasni dah sure2 jarang tengok berita la jawabnya... Tapi pada hari Rabu, Khamis & Jumaat saja ye... hehe. Nak tau kenapa???

Sebab setiap Rabu, Khamis dan Jumaat jam 8.00 malam hingga 9.00 malam ada citer koreaaaa... Walaupun ulangan, tetap nak tengok jugak...

Tak pa, kalau dicop 'katak bawah tempurung' pasni saya tak kisah... hik hik... Tapi kan semua cerita ni dah sekerat jalan pun... hehe

Ok, jom tengok cerita apa yang dah tersusun dari Rabu sampai Jumaat tu...



Hari Rabu:



Hero & heroinnya...

Memang best giler cerita ni... Lawak sesangat & macam biasa la, mesti la ada babak yang boleh buat kita senyum sorang2... sukaaaaa





Ok, ni pulak hari Khamis:




Citer ni pun best giler jugak... Heroin dia yang jenis gila2 pastu hero yang serius je... memang sweet couple la...

Tapi kan, kalau korang perasan la kan jalan cerita Benci Bilang Cinta (citer Indonesia yang dok tayang kat Astro Ria sekarang tiap2 petang kul 6.30ptg tu) jalan cerita dia sama je ngan cerita ni...


Cuma bezanya Cerita Goong ni pasal kerabat diraja & BBC tu pasal keluarga orang kaya. Tapi jalan cerita boleh dikatakan 98% sama...

Siapa tiru siapa? Korang pikir la sendiri... hehe. Apa pun citer Goong a.k.a Princess Hour ni lagi best la dari BBC tu.. :)




Dan last sekali, hari Jumaat:



Hero & heroin...

Citer ni selalu saya dapat tengok dah separuh jalan. Tapi asyik tak dapat tengok ending je... herm... Ni pun memang buat saya senyum sorang2.

Nasib baik tengok sorang2, kalau tak sure kena perli dengan hubby "tu dia, tengok sampai senyum sorang2..."... Herm...

Ok la, tu je riview yang saya nak buat pasal 'halangan2' yang melanda di kala sepatutnya kena tengok berita. Tak pa, boleh baca dalam paper kan... hehe

Ops, lupa lak. Sila ke channel 715 (Animax) ye kawan2... hehe. Ok, papaiiiiii.....

10 comments:

Aleeya said...

huhuuu best eyh..

dolu2 je masa single ske layan citer korea ke jepun neh...

1st citer tengok masa tu ..With Love ke tajuknye tak hengat dah..pasal terrabozu bechenta dlm chatting tu heheh best gilerrrrrrr

Ena said...

dah lama tak tengok drama korea.. huhu kalo tak dulu pun berhantu cam sal gak.. bukan setakat senyum tapi nagis bagai lagi.. hua hua hua..

BBC selalu gak tengok tapi selalu gak missed.. uhuk!

mummy_ayu said...

suka suka cita korea....
semua cita dah tgk..paling best cita coffee prince...siap beli CD lagi...

baby berry said...

kih3..cite korea ni klu dh stat tengok..uih payah nk berhenti..tiap2 kali tak mo miss. ckp je la..sy bkn katak..sy ni manusia wat! hehe

kahak cair said...

kalo duk hostel best la ngan mmber2 tngk..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Aleeya:

Saya ni tak kira la, single ke taken ke kalau bab2 drama korea ni dah tak hengat dunia dah... hehe

betul tu, citer terrabuzzo tu kalau tak silap betul la tu tajuknya... hehe. Memang syiok habis citer tu...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

hehe, biasa la sekarang ni waktu dah agak terbatas ye. Nasib la faris tecik lagi. takde la nak berebut tv ngan dia. tapi berebut ngan abah dia la pulak...

Sama la, selalu miss... Tambah lak hubby tak ske citer tu. dia pi bukak channel lain. sabo je la...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mummy Ayu :

Ye ke, wah best ni. Nak pinjam bulih??? ngeee

~~*Lady Salwa*~~ said...

Baby berry:

Ye, bila dah tengok satu episod tu macam kena rasuk je nak tengok episod2 seterusnya... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kahak 'tet' :

Ye, lagi best tengok ngan member2 seangkatan