Tuesday, July 6, 2010

Hai, geram tak habis2 lagi nih...

Salam...

Sakitnya hati, jiwa dan raga hari ni... Apasal tak keluar pun komen2 yg ditinggalkan kat rumah kengkawan... Kat rumah sendiri apatah lagi... gerammmmmm je rasa...

Herm, biar la geram tu di situ jap.

Nak cerita pasal balik kampung minggu lepas (sabtu, ahad & isnin). Tu yang semalam cuti tu... hehe. Kali ni 3 hari je dok kat kampung... Sekejap je rasa... Tak puas langsung... Bak kata orang 'baru je nak panas mont*t', dah kena balik mai sini...

Balik kali ni sehari setengah kat Kedah, lagi sehari setengah kat Perak. Bertolak balik hari tu kul 2 pagi hari sabtu... Memang sangat menguji tahap kesabaran mata la. 2 kali jugak la berhenti tidur... Sudahnya kul 7.30 pagi baru sampai kampung...

Ingat kali ni nak snap banyak2 pic la, dah eksited bawak balik kamera... Pastu beli bateri mahal sket sebab hari tu tak leh on camera. Ingatkan sebab bateri problem, rupanya kamera memang rosak... huhu

Makanya, sekeping gambar pun tak ada... Sorry ya... Kalau tak banyak boleh tempek kat sini... hehe

Oh ya, balik hari tu biras saya (isteri abang ipar saya yang sulung) telah selamat melahirkan baby boy. Anak yang ke-6. Best dia, 3 anak perempuan (no.1 sampai 3) dan 3 anak lelaki (no. 4 sampai 6).

Tringin nak angkat & pegang baby tu, tapi rasa cam kekok & takut2 je. Maklum la, dah lama tak pegang baby ni... hehe

Dan seperti biasa, soalan pebret "hang bila nak tambah lagi? faris pun dah besar"... hehe. Saya cuma ketawa pastu cakap "tunggu la, tahun depan ada la..." hehe, sambung ketawa...

Bila tujuk baby kat faris, pastu tanya "Faris nak baby tak?", laju je mengangguk... Ye lah tu... Si Faris ni semua dia nak. Tapi bila tanya "Faris nak adik tak?", laju je geleng kepala sambil cakap "Amau (tak mau)"... Pulak dah... Macam2...

Ok la, tu je la kot nak cerita pasal sesi balik kampung. Bak kata biras saya tu "Rajin betui hangpa ni balik kampung. Sebulan sekali mesti balik"... Biasa la, tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pulak tempat tumpah darah... ecehhhh

Ok la, nak cerita panjang2 pun macam tak best ja sebab tak ada piccas... Till then, daaaaaa....

*******************

Menjawab entri Kak Ena :

Sal, memang tak salah yang sal nampak tu... sbb memg kami singgah kat tapah semalam dan pakaian yg en. hubby akak tu pakai sama dengan N3 semalam kan! ;D

Akak tak turun kereta sebab si Irfan tido. Kalau tak mesti kita dapat jumpa kan!(ada nada kesal di situ... huhu) Tapi tak tau la kalau ada pelanduk 2 serupa pulak.. hehe

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Jawapan:

La, dah betul la tu.. Baju belang2. Tapi semalam macam baju kaler oren je, dalam gambar kaler merah... hehe

Hai, rugi betul la sal tak follow je en. hubby akak tu. Memang ikut hati nak follow je dia sampai keta, pastu nak buat2 surprise kat akak, tapi takut salah orang je... Tak pasal2 malu... hehe

Kalau tak, dapat dah jumpa ye... Tak pa la, len kali mesti dapat gak jumpa.

Pastu nampak keta akak keluar dari parking terus ke stesyen minyak shell, betul tak?? Tengok dari jauh je la... huhu (sedih)

5 comments:

Ena said...

Sal,
mrmm..ada kompius skt nie.. eheh.. baju asben akak memg sama ngan baju lam n3 aritu.. merah belang putih hitam.. bukan oren.. hehhe.. pastu kami tak singgah pulak ke shell.. tak isi minyak ponggg.. adeih!!.. camner nie erk? ekekkee..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ye ke... Salah orang la kot. Tapi memang sejibik la lelaki tu ngan muka hubby akak...

Ke sal salah tengok keta... Akak naik waja ke?

Ena said...

sal..

yg naik waja tu betul dah.. warna coklat.. mungkin betul yg sal tengok tu.. tapi bezanya kami tak singgah ke shell.. ada dua kee sama2 kuar kot time tu.. sal kat belah maner?

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Ye, warna coklat / gold...

Maybe la, sebab masa sal dok aim keta waja tu, ada kereta lain block kereta sal. Mungkin kereta waja lain la yang sal nampak kat shell tu.

Mungkin jugak la baju tu sal ternampak cam oren kot... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal parking depan deretan gerai buah2. Nak dekat dengan lorong ke toilet tu... yg ada dunkin donut tu...