Friday, July 23, 2010

Award lagi...


~ ~Award ni dapat dari Syariza... mekacih ye~ ~


Sebelum nak dapat award ni, nak kena jawab beberapa soklan dulu... Ok, jom tengok apa soklannya...

Ekceli, dah pernah buat post pasal menda ni, tapi tak pa la... demi mendapat award saya buat sekali lagi... ngeh ngeh


1.Apa nama blog dan knape letak name tu?

!!! zOn LaRaNGan cEmBUru bUtA !!!
Sebab letak nama ni... Sebab ia mengingatkan saya pada salah satu poster kesayangan saya yang saya amik dari majalah L.a.n.u.n.  Gambar dalam poster tu menggambarkan keadaan yang pernah saya lalui satu masa dulu... hehe.

2. Jelaskan knape bagaimana anda boleh dapat idea nk letak nama URL blog anda?

Masa tu dok pikir la perkataan yang orang utara selalu guna. Biasa la kan, nak jugak 'element' orang utara tu... hehe. So, pikiaq punya pikiaq dapat la idea 'konamai' yang maksudnya lebih kurang 'singgah la sini'...

Pastu pulak perkataan ni selalu digunakan oleh salah seorang pakcik yang menjual makanan kat pasar tani Putrajaya... Ha, sapa selalu pi tu tau la pak cik yang mana satu kan... hehe

3. Bila blog anda mula beroperasi?

Sat nak check na... 15 Januari 2009. Ekceli dah pernah ada satu blog sebelum tu, tapi kan disebabkan gatal tangan dok ubah2 template, habis hilang  semua content dalam blog tu. Maka wujud la blog yg kedua ni...

4. Siapa follower pertama anda?

Tercatat di situ namanya Ameen. Tapi saya tak kenal pun siapa empunya blog tu. Tapi blognya sangat bagus sebab banyak info keagamaan. 

5. Ucapan kpd si pemberi award

Makacih ye Syariza... Len kali boleh la bagi lagi ye... hehe

6. Tag 9 org yg anda rsa patut terima award ni. :)

1- Mamalieyna
2- Kak Ena
3- Rose
4- Anje
5- Kak Bi / Nabil
6- Cik Yah / Ummi Aisyah
7- Husna
8- Ezzah

dan yang ke sembilan untuk semua yang berkunjung ke blog saya ni... Nak senarai semua panjang sangat, lagi pun dia nak 9 je... hehe

Kepada yang tersenarai dan tak tersenarai tu sila la jawab & amik award ye... hehe

5 comments:

Ena said...

wahhhhhhhhhhh.. dapat award.. cutenyerrrrr ;D

Thanks ye sal.. ^_^

. . . h u s n a . . . said...

ala kak... da pena buat la.. cne ea ???

~Miss Sukasih~ said...

ala...name nieyla xde la...heheheh

Ena said...

tok tok tok!!
mana tuan umah nie..
Sihat ker?
sunyi je.. ;D

e.l.i.z.@ said...

ouhhh baru tahu konamai tu singgah la sini rupanye hehhehe