Tuesday, July 6, 2010

Happy Birthday!!!

Salam pagi Selasa...

Hari ni genap la umur Faris 2 tahun... Alhamdulillah, dah besar pun anak ummi ye. Bak kata orang, dari tapak kaki sebesar 2 jari dah sebesar 3 jari lak... hehe

Dari hanya pandai nagis bila lapar, ngantuk, sakit dan lain2, dah pandai bercakap mengadu itu ini...

Daripada pandai panggil 'ma ma' dah pandai panggil 'ummi ummi...' dan dah tersangat la lasak...

Hari ke lima... tidur je masa ni...


Now, dah besar.... dah 2 tahun dah....


gigi pun dah penuh... mulut dah pot pet

dah pandai makan sendiri walaupun kadang2 shomot2 habis...

Masih terbayang2 la saat melahirkan si Faris ni. Walaupun tempoh nak bersalin tu agak lama la juga (masuk labour room kul 9.30 pagi, kul 1.33 petang dah selamat melahirkan faris - dalam 4 jam jugak la) tapi sakit lepas bersalin tu rasanya lagi sakit kot... hehe

Ok la, dikesmpatan ini (macam nak buat ucapan menang award laks..) Ummi nak ucapkan selamat menyambut Hari Ulangtahun kelahiran yang ke-2.

Semoga anak ummi ni sentiasa dilindungi oleh Allah selalu. Moga menjadi anak yang soleh, dengar cakap ummi & abah, ingat jasa & pengorbanan ummi & abah, jaga nama baik keluarga, agama & bangsa. Dan semoga menjadi muslim yang sejati... Amin

Walaupun faris belum pandai baca blog ummi ni, ummi tetap juga nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY... hehe.

Ok la, tu je kot nak bebel pagi2 nih. Daaaaaa...

15 comments:

mamalieyna said...

Happy 2nd besday faris...!! moga membesar n jadi anak yg soleh ok! ummi kasi adiah apa ni? ^_^

. . . h u s n a . . . said...

hadiah ?? tade ???

Aleeya said...

happy 2nd Besday faris...emsem la faris neh..moga membesar jadi anak yg pintar dan soleh yer..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mamalieyna:

Tq...

Amin, mudah2an.... Hadiah?? Special punya. Tapi next year baru boleh claim hadiah tu... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Husna:

Hadiah belum sempat beli lagi... :)

Ezzah said...

happy birthday faris! :)

eh faris nk kawan x? mintak kat ummi! eheheheh.. :)

~~zaa~~ said...

ishk2, da 2 tahun ye anak salwa..cepatnye masa berlalu..happy bufday boy!! jangan nakal2 tau..cepat minta adik ngan mommy! :)

LIP (^_^) said...

happy 2nd besday faris dear..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yey! dah 2 tahun

sal dulu besalin normal kan? sakit jugak eh lepas bersalin..ingatkan c-zer je sakit lepas bersalin..eehehhe

leh la ni wat adik utk faris..*wink*

Ena said...

Salam..

Happy birthday faris.. dah besar dah anak bujang nie.. esok besday dak irfan pulak. ehehehhe..

MOga jadi anak yg soleh ye sayang.. :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

TQ... Hepi bufday to irfan jugak (in advance)

Mudah2an la... Amin

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ezzah:

TQ... eh, eh sempat lak ye... hehe. Salwa tggu pengantin2 baru dulu... Kasi chan la kat diaorang... ngeh ngeh

~~*Lady Salwa*~~ said...

Zaa:

Tu la, cepat je masa berlalu. Eh eh, sal tunggu zaa dulu... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

LIP:

TQ...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

Iye, bersalin normal pun sakit gak tambah org yg 1st time & tak reti camna nak bersalin cam sal ni. Luka banyak weh... Seram je bila teringat... huhu