Wednesday, July 14, 2010

Sambungan entri semalam... part II

Sambungan entri semalam...

05/07/2010

Pagi tu cam biasa doc datang melawat. Dia cakap nak check lagi ada progress tak. If tak ada, maybe dapat keluar wad hari ni... Yahoooo...

Tapi dalam masa yang sama, saya dok cakap2 la kat baby lam perut suh keluar hari tu jugak. dah malas nak ulang alik masuk wad. Cukup la pakej penginapan 2 hari 2 malam yang saya dapat tu... hehe

Lebih kurang kul 10 doc panggil nak check. Lepas check semua dia cakap still tak ada progress. Masih 1 cm. Makanya, dengan rasminya saya dah boleh balik ke rumah tengah hari tu... Best giler rasa time tu. Macam dah bersalin rasanya... hehe

Hubby datang jemput, terus balik rumah sebab masa tu saya hanya berkain batik. Lupa nak bawak seluar panjang... Balik rumah lak ada satu peristiwa lucu yang berlaku. Saya dah pernah wat entri pasal kisah salah rumah ni. Kalau belum baca klik sini...

Sampai je rumah terus Zzzzz. Memang letih la time tu. Tambah letih bila gelak tak berhenti mengenangkan kisah salah rumah tadi... hehe

Malam tu, saja je round2 alamanda. Sempat lagi kan... hehe. Dalam dok rasa sakit sket2 perut tu. Tapi gagahkan la jugak kaki ni berjalan. Niat di hati nak makan chicken chop. Tetiba je teringin nak makan menda alah tu...

Sekali sampai kat tempat makan tu, punya la ramai orang dok beratur nak order... So, decide nak pi main bowling dulu. Tapi saya tak main la, cuma tengok hubby saya je. Kang kalau join tak pasal2 terberanak kat situ kot... hehe

Habis main, pergi la semula kat tempat makan tu. Malangnya orang kat kedai tu tengah kemas2 nak tutup kedai daaaa... Sekali tengok jam dah kul 10 lebih... Patut la. Makanya kempunan la saya nak makan chicken chop.

Malam tu makan burger gerai aje la... hehe. Balik rumah terus masuk toilet. Alangkah terkezutnya saya bila tengok ada tompokan darah kat suar kec*k tu... Terus bagitau kat hubby.

Tapi saya decide nak tunggu sampai betul2 sakit baru pi spital. Malam tu tido tak berapa lena. Setiap 2 jam rasa sakit. Tapi kan, sakitnya rasa cam sakit senggugut masa datang bulan tu... Erm...

06/07/2008

Pagi tu bangun terus bersihkan diri. Sakit pun dah makin kerap. Selang 30 minit. Hubby tanya, nak pi spital tak. Saya cakap tak mau lagi. Nak pi check kat klinik swasta dulu.

So, bersiap2 la bawak segala keperluan terus zas ke klinik swasta yang saya selalu pi tu. Tapi malangnya klinik tu kul 8.30 pagi baru buka. Masa tu baru kul 8.00 pagi. Terus rasa cam mati kutu... Kalau boleh tak nak lagi pergi ke hospital.

Last2 saya ajak hubby makan dulu. Kami pi makan kat kedai mamak dekat situ. Saya order roti canai 0 dengan milo panas. Takut kang tak dak tenaga lak kalu bersalin hari tu.

Sambil makan sambil tahan sakit. Sakit pun dah makin kerap, setiap 15 minit. Hubby la tukang tengok jam masa tu. hehe. Sampai tahap saya dah sakit sangat, terus tak boleh dah nak makan terus cakap hubby saya nak baring dalam kereta.

Pas dia dah settle semua, terus zas ke hospital jugak la sebab saya rasa memang dah nak bersalin dah ni...

~ ~ to be continue... (hehe, panjang sangat lak... kang jemu orang baca...)

6 comments:

Ena said...

heheheh..
cantik kan tarikh tu.. 06.07.08.. tarikh yg sepatutnya si irfan keluar.. tapi memandangkan haritu hari ahad.. kompem dapat doc lekali so, akak dok ngomel2 ngan baby.. tak yah luar hari tu.. heheh..

cepat sal sambung.. tak sabar dah nie... ;D

e.l.i.z.@ said...

arghhhh tidaakkkk ...bersambung lagiiii...

aiyaa kempunan chicken chop, meleleh la air liur baby :P burger gerai pun jadik la, janji perut diisi..

roti canai 0 punye pasal..

eli x borink baca waaaa...nape bersambung?????

drp 3hb hingga 6hb stil gak 1cm..ya ampun sgt la lama..ni mesti sat lg terus p hospital, jln dh terbukak byk nih..cepat la sambunggggg

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Betul tu, sal dapat doc lelaki... huhu... malu giler...

ok, petang ni last... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Eli:

Sorry eh. rasa cam panjang sangat lak. nanti orang boring nak baca... hehe

hehe, mommy dia yg meleleh air liur... hehe. sib baik baby tak meleleh air liur...

ye ke....

tu la, nak jugak tu tunggu 06/07/08 baru nak keluar....

Aleeya said...

tarikh menaik tu lawa, 6.7.8..ai like hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh, sal takde kempunan ke tak dapat makan chiken cop? eheheh
sy takleh makan 2 benda tau.setakat ni ok aje si rafiq tak meleleh air liur tataula nanti2 kan?

sal, ko tak takut ke dah kuar darah tamo g spital..if den..terus zass p..takuttt..weekekeke