Thursday, July 22, 2010

Macam ku kenal... tapi di mana ya???

Salam...

Cerita biasa-biasa petang2 ni. Tetiba je teringat pengalaman masa mula2 join gomen dulu. Pengalaman masa mula2 jadi PA dulu... hehe

Camna boleh teringat??? Kisahnya, tengah hari tadi masa saya singgah kat kiosk jabatan saya cam biasa la belek2 la paper hari ni... Tengah hari baru nak belek?? Sebabnya pagi tadi saya tak singgah pun kat kiosk tu...

Masa dok tengah belek2 BH (berita harian) tu ternampak la satu muka ni. Dalam hati terdetik 'macam pernah tengok je lelaki ni. Tapi kat mana ya?'... Baca tajuk berita tu, Henti Khidmat Nik Ali. Then, baru teringat...

Gambar yg sebelah kiri tu... Sumber : BH

"Owh, ni la my 1st bos...". Bos saya masa mula2 saya ditugaskan sebagai Pembantu Peribadi a.k.a P.A... hehe. Sempat la jadi PA dia lebih kurang 9 bulan je. Pastu dia naik pangkat terus transfer ke Penang...

Banyak la jugak yang saya belajar dari dia ni... Bak kata orang masam, manis, pahit, kelat etc semasa bergelar PA ni dapat la saya rasa masa jadi PA dia... hehe

Dari dia jugak la saya belajar camna nak handle bos2 nih. Kalau bos 'mengembek' kita pun kena ikut 'mengembek'... (lor macam kambing lak...). Kalau bos 'mengaum' kita pun ikut 'mengaum'... ehehe. berani ke nak 'mengaum' kat bos??? Ajaran sesat nih...

Bukan la, mengaum cara yang bijaksana la kan... hik hik

Memang takkan lupa sampai bila2 la... heh.. Tapi bagus la, orang kata pengalaman mendewasakan kita. Saya pun masa tu baru je jadi PA, tak dak pengalaman nak handle bos2 nih. Bak kata orang, ilmu masih cetek masa tu...

Banyak la pengalaman yang saya kutip dari dia.. Apa pun saya doakan dia sentiasa maju jaya... Cewah, ayat tak boleh blah... hahaha (macam la dia baca blog saya ni..)

Ok la, termerepek lak... Sekian saja cerita biasa2 di petang hari ni... hehe. Hari ni gaji masuk kan??? Sure la ramai umat kat alamanda nun... Esok lagi la. Bak kata hubby "Hari kaum-kaum ibu..." heh...

Ok, till then... daaaaaa

14 comments:

Fara said...

org kata Pa ni cantik2 belaka...;)

salam kenal yer...i follow ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Fara:

Cantik ke?? hehe. Entah la, no komen... Kalau private, maybe la. Sebab memang diaorang tengok rupa paras sbg salah satu ciri yg dikehendaki.

Tapi kalau gomen ni... No komen... hehe

Anyway, salam kenal... follow u back... hehe

~asha~ said...

owh PA jugak ke?

jom join geng PA

mamalieyna said...

waah jd PA org besar2 gituw.. bertuah ye, dpt timba ilmu ^_^!

huhu..akak tk pernah shoping Alamanda sejak berkahwin ni, dedulu ada la jenjln ng kengkwn ^_^

Aleeya said...

bos lelaki mesti spoting kan..:))

~~*Lady Salwa*~~ said...

Asha:

Boleh saja... hehe.

Ena said...

dasyat la sal nie.. glemer gituw ex- bos nye.. hehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Eina:

Dapat timba ilmu tu memang best la... tapi 'sakit' masa nak timba ilmu tu yang tak tahan tu... hehe

Ye ke... Ala akak, tu je la tempat yg boleh dituju pun kat putrajaya ni ha. yg paling dekat. kalau nak jauh sket kat mines... huhu. Sangat tak best tau...

Sal kalau nak shopping sakan turun KL... :)

syariza09 said...

sal...amik award kt blog kami tau

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ala akak, masa sal jadi PA dia dulu dia ni biasa2 je... Pas naik pangkat baru glemer sket... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Aleeya:

Sporting??? erm, ikut bos gak... Tapi kan, kalau bab cerewet kalah bos pompuan tau.... 10x ganda lagi cerewet dari bos pompuan... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Syariza:

Ada award ke?? Okeyh, akan terjah utk amik award... hehe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

sal, kalu saya, bos mengembek,tak hingin nak ngembek same hahah..nati masuk grup sang bek..hihi..tapi memng betolla big bos ni macam2 peel..kena ikut je style dorang kan!

nABiL said...

haha..k.b pun mcm kenal je..en.nik 2..hehe.....