Friday, September 24, 2010

Cerita semalam...

Salam...

Semalam seharian saya tak dak mood nak berblogging... Just jalan2 tengok blog orang je...

Agak sibuk semalam. Dah tu masuk office lewat lak... Biasa la, rutin bulanan sekarang. Dah tu, semalam kul 10.30 pagi baru settle semuanya...

Ingatkan kalau appointment kul 8.40 tu leh la habis awal. Rupanya tidak.. Orang tak la ramai sangat pun, tapi entah kenapa lambat...

Dan hasil check up semalam:

* Berat naik sebanyak 1.7kg... hehe
* Hb pun naik melebihi 11... alhamdulillah...
* Yang lain2 pun semua ok aje, tak ada masalah

Baby pun ok, dah dengar degupan jantung. Masa nurse dok cari degupan jantung baby semalam bukan main lagi baby bergerak. Sebelum ni sket2 je dia bergerak. Tak terasa sangat. Maybe semalam dia rasa terganggu sket kot... hehe

Teringat lak masa peknen kan faris dulu. Masa 1st time nurse nak check degupan jantung tu, sampai termelatah la nurse tu sebab terkejut tangan dia kena tendang ngan Faris...Nurse tu pun cakap yang baby saya ni (faris) aktif sangat.. Tapi yang kali ni cam sopan2 je, gerak2 gitu2 je... hehe.

Memang ada la perbezaan masa peknenkan faris dulu dengan yang 2nd ni... Erm...

Dan semalam doc scan. Katanya due date adalah pada ...... (rahsia... hehe). Ai, makin scan makin awal lak tarikh due... Heran tul. 3 kali jugak la doc tu try scan. Dan masih sama je... Berkali2 doc tu tanya, awak sure ke tarikh akhir period awak...

Saya angguk le. Memang saya sure tarikh yang saya bagi tu adalah betul. Entah la, harap2 jangan terawal sangat bersalin nanti dah la...

Ok la, tu je kot nak cerita pagi2 ni... Rasanya sat lagi macam banyak kerja je... Dapat hidu... hehe

Till then, daaaa...

** Nak gak tempek 2 keping gambar ni... Kenangan masa 1st peknen dulu. Kalau tak silap masa ni 8 bulan ++. Ada family day office hubby kat Cherating...

khusyuk dok sms dengan sapa la tu...


Chubbynya muka saya masa ni... hehe. Baru lepas dinner...

8 comments:

syariza09 said...

bb kali ni tak nak kacau maknya..sbb tu la dlm pewot dia dok sopan2 ja. harap2 lps kuar pon dia akn still sopan heehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ala...tomei je perut sal masa pegnent
sy dulu mmg besor giler..sampai ade org cakap kembor..wakkakaka

okla tu kan HB pon dah ok..if up skit lagi ok tu..12

ermmm..sonot eh..nak pegnent gak la camni..ahahahah *berangan*

~~*Lady Salwa*~~ said...

syariza:

tu la kot, baby yg baik... amin, mudah2an camtu la hendaknya...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

tu la pasal, kalau tengok pewot org lain rasa seram je... kali ni pun nampaknya perut hanyalah kecil saja... tak merasa la perut besar camorg lain...

tu la, kalau 12 ke atas lagi cantik la...

ha, apa lagi... cepat2 la usahakan. tapi c-zer ni nak kena jarak betul2 kan... tak pa, ada rezeki nanti tercapai la angan2 tu.. hehe

mrs_yus said...

jeles tau die crite bby gerak2 lam perot! nak jgk! ehehe..:)

ooh how i miss dat moment n i want it again n again! :)

Ena said...

cutenyer sal masa pregy.. akak tak snap gambo pun masa peggy..huhuh.. sbb malu nak tengok picture sendiri.. chubby sungguh terutamanya masa dak irfan tu.. ;D

agaknya kan sal baby kali ni girl kot tu yg slow jekk dier.. mudah2an kan sal.. ;D

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mrs_yus:

Sara, jangan la jeles2... cepat2 la proceed... hehe

tapi siyes, lepas bersalin sure kita akan rindu moment baby gerak dalam perut kan... rasa bahagia sangat time tu... :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Banyak la jugak gambar time peknen dulu... Tapi tu la, bila tengok balik cam malu je sebab muka sangat bam bam... hehe

amin mudah2an... kalau girl syukur sangat... tapi kalau dapat boy pun syukur jugak... tak kisah la, janji sihat walafiat...