Monday, September 27, 2010

Check up Faris lagi....

Salam...

Lewat lak bersiaran hari ni...

Semalam memang tak ada mood nak berblogging.

Hari ni lak, pagi tadi ada kerja. Pastu petang ni baru je masuk office. Tadi bawak si Faris pergi check up. Ingatkan lambat habis. Rupanya tak sampai pun setengah jam dah settle semuanya...

Makanya,  masuk la balik office... hehe

Perkembangan faris 2 tahun 2 bulan ++ :

*  Berat timbang tadi : 15 kg...
(patut la ummi dah tak larat nak dukung... mana nak bawak perut lagi... hehe)

Tinggi tak ukur lak... Yang lain semua ok2 je. Dapat ubat cacing dalam bentuk tablet. Pastu cam biasa nurse nasihat itu ini, tanya itu ini. Berat faris memang naik cantik sangat (nurse kata).

Kalau dalam graf tu, kat bahagian putih yang atas sekali ( ada 3 bahagian kan yg warna putih)... Ummi dok risau je takut terlajak masuk kat bahagian warna merah yang atas tu... hehe... obes lak kang...

Lain2 perkembangan rasanya sama je ngan budak2 sebaya dia...

Cuma sekarang ni pantang betul la kalau si faris ni nampak kita pakai yg cekci2 sket, mesti dia akan kata "ee, tak malu" sambil gelak2 tunjuk ke arah kita... Sabo je la...

Makanya, depan dia kena pakai sopan2 sket... Budak2 dah pandai menilai ni kena la tunjuk tauladan yang baik kan...

Sebenarnya banyak nak cerita pasal si faris ni. Tapi sebab gambar tak ada, cam tak best lak. Tunggu abah dia transfer gambar tak dapat2 lagi...

Nanti2 la kot next2 entry... hehe. Ok la, daaaaa....

6 comments:

Ena said...

heheh..
cam irfan gak la tu.. naik bengkuk dah badan nak dokong tak dokong kang melalak lak dier.. adoiyaiii..
betul tu anak dah pandai cakap ni kena la jg macam2.. irfan pun suka cakap perkataan tu sal.. hehehe..

mamalieyna said...

waa 15kg sudah..hehe..arif baru 10kg lebih..tu pun lotih time mendukungnye..huhu..

sal..nnti kasi email address, nak send something ni..hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Sal memang tak tak dukung sangat dah faris. suh hubby sal je dukung. kalau terpaksa baru sal dukung... hehe

tu la kan, tunggu la kalau dah pandai cerita kat orang sana sini lagi la kena berhati2... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mamalieyna:

Nanti nak masuk 2 tahun tu naik la tu beratnya... arif kan suka makan, sure tak ada masalah berat badan nak naik... hehe

okeh, dah send pun email kat email akak... hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ahahahha...budak2 skang mmg cerdik2 kan? okla tu..jgn dia nak kita pakai seksi2 plak..lagi haru!

rafiq ni sy risau ni..tak pasal2 lak obes nnti..suka makan! haihhh

Fieza79 said...

salam kenal...

bdk2 sekarang sgt bijak kan??...geli ati pon ye nengok kan keletah dorang ni..