Thursday, September 2, 2010

Pecah rekod...

Salam...

Selamat pagi... Dah hari khamis ye.. Sekejap saja. Esok dah hari jumaat...

Bagi yang bersekolah di kedah & sewaktu dengannya, esok dah start cuti sekolah kan... bestnya...

Lagi berapa hari je nak balik kampung nih... Tak sabar rasanya nak berkumpul adik beradik... Saat yang ditunggu2 oleh semua orang..



Kalau sebut pasal balik kampung ni, mesti la terfikir 'tahun ni turn mana dulu ya...'. Ha, kawan2 raya mana dulu tahun ni? (bagi yang dah berkeluarga la... yg bujang tu takkan la ada 2 keluarga gak kot... hehe)

Saya sepatutnya tahun ni turn raya kat Perak dulu. Tapi kan, mungkin rekod dipecahkan tahun ni... Sebabnya, selama 3 kali beraya sebelum ni memang ikut turn je la...

Kalau raya pertama kat Kedah, pagi raya kedua baru balik Perak. Begitu la sebaliknya. Bunyi cam jauh je kan, walhal 20 minit je perjalanan dari rumah mak saya ke rumah mertua saya... hehe

Tahun ni, disebabkan 8 hb lepas berbuka baru balik kampung, makanya saya telah mendapat green light dari big bos saya (suami) untuk berbuka kat kedah. Ye la, 9hb tu kan insyaAllah, last day berpuasa.

Pagi raya tu, lepas solat sunat raya baru big bos datang jemput saya ngan Faris... hehe. So, hari 1st tu merasa la beraya kat dua2 kampung... yeayyyy...

Padahal sebelum2 ni boleh je buat camtu, tapi saya yang tak nak sebab konon2nya nak la rasa feel camna raya pertama jauh dari keluarga... hehe. kononnya la...

Lagi pun saya rasa cam tak best la, terkejar2 ke sana sini. Biar la rileks2 satu2 kampung. Senang nak melawat sanak saudara dua2 keluarga, betul tak???

So, pasni ada tradisi baru lak... Tak pa la, as long as kami tak gaduh pasal balik raya kan...

Ok la, kawan2 jangan lak gaduh2 ye pasal balik raya ni...

Till then, daaaa

12 comments:

~~zaa~~ said...

za raya kg mr.k tahun ni...sedey... :(

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehehhe..bes2..sonot kan?? tak terkata sonot bila dpt umahkita dulu...ngeee

~~*Lady Salwa*~~ said...

Zaa:

Tak pa, nanti lama2 biasa la tu. Mula2 memang sedih sket...

salwa dulu mula2 memang nangis la malam & pagi raya tu. tapi bila dah biasa tu rasa cam tak dak apa2 dah...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

Betul tu mek rose. rasa nak lompat sampai bumbung umah... hehe

sure dok senyum sampai telinga ja... hehe

Ena said...

tu la.. kalo dapat umah mak kita dulu memg feel lain mcm jer.. tapi camtu juga la ngan hubby kita kan bila turn umah dier pulak.. ;D

Aleeya said...

huhuuu best nye balik kampong sendiri beraya ahakzzz

mamalieyna said...

kira ok la lagu tu..cam akak ni..bukan raya mana dulu..raya sebelah mana tahun ni?..huhu..tahun ni turn Kedah@ yeaaa..johor dh balik time puasa baru ni..hehe..

~aSHa~ said...

taun ni turn sy..ehehehe...taun depan kat kg hUBby lak...

kami tetap gaduh walau tau dah turn mana..saje gaduh2 manja...akhirnya mmg ikut turn jugak..saje nak bertekak kami ni...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Betul tu... Tu la, dah ada pasangan ni kena tolak ansur & gilir2 la... dia pun sure macam kita gak, nak merasa beraya ngan family dia pagi raya...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Aleeya:

hehe... best best...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Eina:

yeayy, balik kedah jugak ye... best2... jom pakat balik kedah nooo...

sal tahun ni tak merasa berbuka kat rumah mertua... tak sempat... huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Asha:

Wah, ramai yang turn dia tahun ni ye... bagus2...

hehe, biasa la. gado2 manja ni mengeratkan lagi hubungan suami isteri... ye tak... hehe