Friday, September 3, 2010

Bikin panas hati saja...

Salam...

Panas hati saya ketika ini. Sepanas cuaca terik kat luar nun...

Dah la sepasal duit raya tak leh nak tukar, kehabisan lak...

Pulak tu delivery yang macam dot dot dot... sabar2 puasa nih...

Bukan apa, yang saya geramnya masa nak suruh bayar baki tu tiap2 hari call remind padahal lambat je lagi tarikh nak hantarnya...

Bila dah pi bayar perabih tu, baik je la cakapnya. Ye la, dapat duit la katakan. Janji nak hantar hari Khamis (2/9/210). Dah tu, selang beberapa hari call pulak kata tak jadi hantar semalam (Khamis).

Postpone ke hari ni. Dah tu janjinya kul 1ptg ke 3 ptg... Tapi tunggu punya tunggu punya tunggu tak muncul jugak. Yang bikin hati saya panas tu, kalau tak jadi hantar hari ni cakap je la...

Tak dak la orang tertunggu2... Bukan sebab excited ke apa, masalahnya dah la melibatkan waktu kerja. Maca tadi, tunggu sampai kul 3 lebih pun tak sampai lagi...

Bila call delivery center lak, kata nak call balik la confirm siapa yang hantar. Sampai ke sudah tak call balik. Bila call lagi tanya, camtu jugak... Suruh tunggu jap, nanti call balik. Sampai ke sudah...

At least bagi la no. phone driver tu. Senang nak tanya, sesat ke... tak jumpa rumah ke... Ke tak jadi nak hantar hari ni ke.. Mintak hantar hari cuti, trip full la, apa la...

Memang bikin panas hati betul la... Kan senang je kalau tadi cakap tak jadi hantar hari ni... Dah la charge delivery sampai 100++... ish ish ish...

Sabaq banyak2 na.... Tunggu la, kalau hang mai aloq staq, dengan kepala hang aku putaq... (dialog dalam citer P. Ramlee)... hehe

ok la, malas nak taip lagi... bikin hati sakit saja. pasni jangan harap mau beli kat situ lagi... pantang betul saya kalau orang janji tak tepati ni. Pastu buat orang tertunggu2. Dah tu charge service mahal, tapi service cam dot dot dot...

Ha, kan dah terkeluar segala mak nenek yang tak sepatutnya di petang Jumaat yang mulia ni. Tambah lak bulan puasa...

Apa yg boleh dibuat, "SABAQ BANYAK2 NA SALWA OIIII"

Ok la, papaiiiii

6 comments:

Ena said...

Alahai.. sian sal..

tu la kan memg kita geram bila org tak tepati janji ni.. buat kita jadi tertunggu2 je.. haihh!!

~aSHa~ said...

ermmmni mesti perabut baru ye tuk raya...

gitu la org...kalo seng heng pun gitu...janji nak amik yg rosak pun lmbt je..padahal dlm warranty lg

mrs_yus said...

haiissyy pnjg sungguh mak buyong ni mbebel..ehehe..tp klo sara kne situasi cm sal tu pn smelah..lg pnjg bebelnyee..hahaha :P

SaHaNiMsofEa said...

kalau dah bikin kita panas hati..puasa ke, x puasa ke..belasah je org tu sal...

syariza09 said...

org mcm ni mmg melampau. sy pon x leh sabaq. buang karen ja tgg td.
isshhh depa ni nk kena kot..grrr

Cik Yuki said...

yup. bnyk2 la bersabar k.~