Tuesday, September 21, 2010

Risau & gusar....

Salam...

Bersiaran sekejap pagi ni sementara kerja belum 'singgah' kat meja ni...

Pagi tadi masa singgah jap kat kiosk bawah office saya ni sempat la baca satu berita kat H.Metro pasal baby yang meninggal setelah nazak kat taska.

Tapi tak sempat nak belek berita penuh dalam paper tu, just baca sket kat muka depan. Mula2 ingat nak beli paper tu, tapi bila pikir2 balik baik baca online je.. hehe (apa la, kedekut punya orang... hehe)

Rasa risau je kan. Terus teringat kat Faris... Macam2 sekarang ni. Kat taska pun ada risiko, kat rumah pengasuh pun ada risiko... Pendek kata kat mana2 la ada risikonya, even kalau kita sendiri yang jaga...

Menambahkan rasa gusar di hati nak tinggalkan anak pada orang. Lebih2 lagi kalau anak kita tu masih baby (baru 2 bulan ++). Nauzubillah... mudah2an dijauhkan la segala perkara buruk dari menimpa anak saya...

Ok la, nak bebel tu je sebenarnya. Melepaskan rasa risau & gusar di hati... Till then, papaiiiii....

4 comments:

Ena said...

tu la sal.. skg kat mana2 pun ada risiko nya waima dengan kita sendiri.. cuma kena rajin pantau je la kan..

mamalieyna said...

issh ye ke..tak baca lak paper ari ni...menakutkan! mmg la risau kan..itu yg bila dh jumpa yg bagus ni, jaga diorang baik2..anggap cam family sndiri..huhu..bersyukur arif dpt pengasuh yg baik! bleh nmpk dia baik, bila tgk anak2 dia sndiri nmpk riak wajah anak2 yg baik..Alhamdulillah...caring n loving each other!

ayah,ummi, farish said...

maya pun takut sgt2....tu yg lagik menjadikan maya gerun nk hantar farish kat taska....takut jadi camnie....Ya Allah..mintak jauh lah dr anak2 kita

:: iManja :: said...

itu la kan...risau nyer la hai...