Tuesday, September 7, 2010

Betul ke ni???

Salam...

Adeh, tiba2 mood nak balik kampung terus down... Orang lain semua semangat nak balik, saya pulak sebaliknya...

Bukan apa, pagi tadi call husband... Pot pet pot pet, tiba2 dia kata ada ura2 yg kata raya hari Khamis... Memang la sebelum ni saya ada baca dalam blog Aleeya pasal ni.

Tapi biasa la, masa tu konfiden ja rasa raya sure hari Jumaat punya. Tapi bila dah tersebar sana sini, terus rasa cam "Macam mana kalau betul raya hari Khamis???"

Terus tak dak mood tau. Habis la plan saya nak berbuka hari terakhir ngan family... Dah la puasa kali ni sekali pun saya tak pernah berbuka kat kampung lagi...

Eksited nak balik kampung pun bukan sebab nak raya, sebab nak berbuka ramai2 ngan family...

Pastu sebab tak puas hati saya google pasal cerita ni. Macam2 versi ada. Pehtu ada statement kata tu hanya khabar angin. Raya sure hari Jumaat.

Terus pening pala, mana satu betul... Tolong la, jangan la hari Khamis ni... Dah la puasa tahun ni rasa sat sangat, macam baru je semalam 1 Ramadhan...

Ok la, sakit pala lak rasanya. Nak pi cuci2 mata sat kat Alam dot dot.. hehe (alamanda la...). Ada officer unit saya ajak temankan dia... Ingat malas nak pi, tapi bila pikir2 dapat cuci2 mata & otak... ikut je la... hehe

Ok la, daaaa.....

6 comments:

Ena said...

tu la.. akak pun terkejut gak. tapi terdengar kat lam berita radio.. tak tau lakalau salah denar.. kata pemberita tu.. kemungkinan raya hari pd lusa (khamis).. pening gak akak ni.. rumah tak siap apa lagi.. baju sendiri pun btak siap.. alahai..

nABiL said...

ala..tu kbr angin jer..td dlm brita ade kuar...raya ari jumaatla..jgnla isau yer...smptla nk berbuka ngn family tu,,hehe

syariza09 said...

pagi td dlm brita FBI dh umum brita raya Khamis tu palsu

Aleeya said...

heeheheh lek2 jgn panik, raya kamis ke jumaat ke kita tetapppp raya hahahha

selamat hari raya
maaf zahir batin.
hati2 di jalanraya..
jumpa lagi pas raya yea...:))
take care

~aSHa~ said...

ermm tu la..tak tau la tu kan mcmane...kita bajet jumaat...byk mende bahan basah tak beli lagi ni...alahai..tak sempat nak pg shoping2 ke pasar dgn mak abah...harap2 sempat la....

smlm hujan je..arini dah cerah molek lak tu...ermmmm kemungkinan tu mungkin ada la kot

Fara said...

pelik la kan..raya skg ni dorang tgk anak bulan, tp cmner leh kompom tarikh hari raya...?

xper...yg penting raya dgn family.hati2 kat jalan kak ;)