Monday, August 9, 2010

Terlebih rajin la pulak... hehe

salam...

Entri petang hari... Tiba2 ja rasa terlebih rajin sikit... hehe

Ekceli kalau ikutkan bulan ni & bulan depan dah dapat balik kul 4.30 ptg. Tapi disebabkan hubby tak dapat tukar waktu kerja dia (means, kena masuk kul 8.30 balik kul 5.30) makanya, terpaksa la saya batalkan hasrat nak masuk keja awal & balik awal...

Takkan la saya nak tunggu sejam kat luar taska faris tu dengan si kecik faris yang lasak tu. Jenuh, kang tak pasal pukul 5.00 dah bukak puasa... hehe

Tapi saya terpaksa la jugak masuk kul 8 balik kul 5 sebab taska faris tutup kul 5.15 pm. Dan untuk makluman juga, saya masih menunggu jawapan dari taska baru tu sebab hingga sekarang masih 'full'... huhu. Sian Faris, kena la dok 'bertapa' lagi kat taska sekarang ni...

Dan nampaknya kalau hari Rabu ni start puasa, esok dan seterusnya balik je kerja kena la memasak kat dapur ye... Bukan apa, kalau beli lauk kat pasar Ramadhan pun selalunya bila time nak sahur je dah basi.

So, daripada nak kena bangun awal pagi yg terlampau untuk memasak, baik saya masak siap2 petang tu. Penat sikit takpa, janji esok tu bangun je panaskan lauk & letak nasik je... hehe (inilah isteri rajin yang mithali ye kawan2... hehe)

Ok la, tu je kot nak bebel2 petang2 ni... Papaiiii...

6 comments:

~Miss Sukasih~ said...

Hehehe...kira ok la tu..lagpun klu beli kat pasar tu,kebanyakkan dieorg masak awal...xpela..kate isteri yg rajin...selamat berpuasa...

Ena said...

salam..
hai sal..
heheh.. aak pun camtu juga la gamaknya.. balik masak2 sekali utk sahur.. bangun kanggg terus je panaskan lauk..

mamalieyna said...

ohho..sian faris..takpa sabar menanti ye..huhu..

tu la kak eina pun balik kul 4.30..tp en suami taktau lg..adooi..tak best! mmg kena la memasak nmpk gayanya nih! takpe jd isteri mithali ^_^

MrS. F!zA said...

selamat berpuasa awk.. salam knl..sy follow ea.. jomla join GA saya plk

http://mrsfiza212.blogspot.com/2010/08/giveaway-2nd-anniversary-mrs-fiza.html

Ogy said...

salam ziarah & salam ramadhan

keryoki said...

penat sekejap jek
dugaan tuh
hehehe
yes you can!