Wednesday, August 18, 2010

Ho ho ho....

Salam...

Alhamdulillah, dah kul 10 lebih dah... hehe. Bukan apa, hari ni memang sangat lemau terasa.

Sebabnya? Sahur tadi saya hanya makan 2 biji kurma, satu mug air ho ho ho horlicks (hehe) & 1 mug air masak sahaja... Tak lalunya la nak makan nasik...

Husband sorang je la yg makan nasik tadi. Pehtu, kul 8.30 tadi dah rasa semacam je... hehe. Perut dah terasa pedih... Baru rasa nyesal tak makan nasik... hehe

Dulu2 masa bujang memang selalunya sahur saya makan kurma + air susu satu mug. Memang dapat bertahan la sampai berbuka. Lepas kawin ni macam dah wajib pulak kena makan nasik... herm...

Ekceli ada satu berita nak share ni... tapi nanti2 la kot... Petang2 sket ke... Kalau cerita sekarang nanti tak ada idea dah nak update apa... keh keh keh...

Ok la, nak sambung jengah2 jap sementara ada sedikit masa ni. Kerja semua dah settle tadi... Till then, daaaa...

9 comments:

mamalieyna said...

ooo...sal buat air ho ho ho holick ee... =P...teringat iklan tu, muka anak dia sejibik liza hanim kan..

eh lari tajuk lak, hehe..kalau kak eina mmg tak tahan sahur tanpa nasik..hope dpt berthn sampai berbuka nnti ye sal..^_^

waaaaaah apakah berita itu, adakah berkaitan dgn rezeki?..hehe...tak sabar nk dgr nih =P

Ena said...

heheh.. siap ada ho ho ho lagikk.. ;D irfan suka tul ngan iklan tu tau sal.. berlari2 kalau dengar.. cute jekk.. ;D

akak pun sama skrg ni sahur minum susu anlene ngan buah kurma jekkk.. hubby je makan sorang2..tapi bila tengok lauk masih berbaki sayang pulak.. akak ratah la..hehehe..

Sian sal.. harap dapat la bertahan sampai berbuka nanti..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kalu kes saya terbalik lak, masa bujang tak pernah miss makan nasi masa sahur.dah kawin ni masa sahur juz makan kurma n air jer(tak slera plak):))

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... teringat dialog dalam iklan ho ho ho la pulak... tu la pasal, muka anak dia sebijik muka dia...

tu la, tapi kan pagi tadi rasa cam nak termuntah je, tu yang tak lalu nak makan nasik tu... hehe

waaa.... ada le... tungguuuuuuu... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ye ke akak. Terbalik ye... hehe. Tu la, budak2 sure suka iklan tu kan...

Sal susu memang tak lepas tekak langsung... Jenuh paksa... hehe

Tq ye... Harap2 camtu jugak le... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Cik Yah:

ye ke... aisyeh... ke jaga badan ni cik yah... hehe

tapi siyes, kadang2 memang tahan sampai ke petang kalau makan kurma & minum air je... sunnah nabi tu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

huhu..den, if tak makan nasi mau lapor nak mati..ahaha

eh..apekah? dah buat adik eh utk faris ke? hoho. memandai je aku..ahaha

Dilla Ady said...

salam kenal sal..singgah sini n follow..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

hehe, ni pun dah separuh mati kelaparan nih...

ha, cam sipi2 je nak betul tekaan tu... hehe