Friday, January 22, 2010

Yeayyyy....

Salam...

Adeh, sedapnya tido tadi... Bukan sesaja nak tido sebab saya ni jarang sekali tido tengah hari di hari kerja. Tadi ntah kenapa rasa macam nak letak2 kepala jap. Ntah bila masa terlelap pun tak tau. Sedar2 dah pukul 2 lebih... Alamak, tak solat lagi. Terus turun ke surau... hehe

Bebalik kepada tajuk entri, saya happy sangat sampai sebut yeayyy ni sebab esok cuti. macam la tak pernah cuti sebelum ni kan???? bukan apa, semenjak urat pung**** saya terseliuh hari tu, sampai menjalar rasa sakit satu badan... rasa badan berat semacam je atau lebih tepat lagi "mim alif lam sin"... hehe

So, memandangkan esok adalah hari cuti dapat la saya nak bermalas-malasan pergi mengurut. Nak betulkan urat saraf yang terpeleot tuh... Rasanya la kan, lepas habis berpantang masa bersalin hari tu, sekali je saya pergi berurut. Pastu dah tak pernah sampai sekarang. Susah nak cari tukang urut kat area2 sini... Ni pun nak terjah ke Banting...

Herm, pasal semalam tu, thanks ye kak Ena atas cadangan resepi yang akak bagi... memang meletop la. tapi saya masak simple2 aje sebab semalam husband kena OT kul 8 malam. Apa lagi, kelam kabut memasak kalah iron chef... heheh... Cadangan Kak Ena tu akan cuba dimasak esok... Memang dalam kepala otak ni dok pikir nak buat masak lemak cili api. Tapi nak ganti udang tu dengan ikan la kot... hehe

So, sapa2 nak merasa masakan orang kedah ni mai la... (ajak-ajak ayam je... heheh)... Kepada cik Puan Suraya, nanti saya masak sedap2 saya jemput awak eh... hehe

Ok la, ada kerja menanti ni... curik tulang masa jap menjengok blog nih... Till then. Daaaaaa

** Kepada kengkawan, sorry la kalau tak sempat nak mengomen... ada masa saya pi jengok na....

4 comments:

Ena said...

he3x.. ok la tu.. akak lg masak ikan goeang jer.. kahkahkah.. sbb kebetulan msae p beli mkn tengahri smlm tu.. tertengok la sup tulang.. hb sakkaaa.. kat umah x dak stok daging.. jd tapau jerla.. senang sikit nanti.. ekeekeke.. jgn tiru care akak nie tau.. nie care org yg di serang penyakit M.. heh3x..

*S*A*L*W*A* said...

akak, saya kalau boleh nak wat camtu gak... balik letak nasik je... hehe

tapi tu la, dah biasa selasa & jumaat membeli je (ada pasar tani kat sini) hari2 lain tu kena la jadi isteri solehah sket... hehe

mamalieyna said...

ari jumaat rehat panjang..leh la lena panjang sket..kan2x..tp kita pun tak biasa tido siang kt opis gk, kalo kt umah orait la layan..^_^

*S*A*L*W*A* said...

mamalieyna:

tu la pasal. hari jumaat la yg boleh pun nak lelap kejap...

kat rumah susah sket, si kecik tu suka ngacau... hehe