Friday, January 8, 2010

Hah, biar betul???

Salam...

hehe, sebenaqnya hari ni cheq masih sakit kepala. tapi biarlah... malas nak layan... hehe

Just nak share satu cerita ni... Semalam lepas balik kerja, saja2 ajak nana pi jalan2 jap kat alamanda... Orang tak berapa ramai semalam... mungkin sebab musim sale dah habis kot... lagi pun mungkin sebab duit dah banyak dibelanjakan untuk persiapan persekolahan anak2...

So, semalam just makan2 je kat alamanda. Pastu masuk beberapa kedai. Cuma window shopping, cuci mata. Ingat nak beli satu t-shirt tu. Selepas berkira2, tak jadi pulak... hehe...

Masa tunggu nana beratur nak bayar parking tu, sesaja je la menggatal pergi kat mesin penimbang yang ada tu. Pastu ambil 2 keping syiling 20 sen, masukkan. Pastu keluar la arahan:

- Berdiri tegak... cheq pun tegakkan la badan... (poyo je)

teng teng teng... lampu tu dok pusing2 (dok kira berat badan cheq kot... hehe)



Jeng jeng jeng....



Tau tak apa angka yang keluar???



*

*

*

*



Haha, it's 44...




yup 44kg berat badan cheq...

Biaq betoi?? Tak caya la... Penimbang tu rosak agaknya. Sangat2 tak masuk akal sebab masa cheq anak dara dulu pun paling ringan berat cheq ialah 45kg... Lepas kawin paling berat pun (kecuali masa mengandung... tu tak kira la kan) adalah 49kg, okeyh... Last cheq timbang dalam 2 bulan lepas ialah 47.5kg....


So, sapa yang salah dalam hal ni? Penimbang tu ka atau memang sebenaqnya berat badan cheq dah susut dengan amat dahsyat??? Tapi rasa2nya penimbang tu la kan... hehe


Bukan tak hepi kurus, tapi kalau betul 44kg, maknanya berat badan cheq tak ideal la dengan tinggi cheq ok.... kalau ikutkan, tinggi macam cheq ni kalau nak berat badan yang ideal mesti 49kg ke atas ok...


adeh la, orang lain pening pasal berat badan naik, cheq pasal berat badan turun... apa la... Yang penting SYUKUR sebab sihat walafiat, ALHAMDULILLAH... betul tak??? Dan yang paling penting suami cheq cayang kat cheq... heheh....


Ok la, daaaa...


p/s: kepada yang sedang berusaha utk turunkan berat badan tu, semoga berjaya... chaiyok chaiyok, okey...


nak tips2 kurus dari cheq, email cheq ok... hehe... (yang ni lawak2 ja, tak dak pun apa2 tips...)

2 comments:

Ena said...

hah? banyak nyer turun.. awat x makan kaaaa? hu3x.. pasni mkn lg banyak naa.. yerla.. nanti x seimbang.. heh3x.. pepandai jer.. padahal jeles kot akak nie.. sbb berat akak x lak turun2.. duk tang tu jaa.. penat jg makan.. hu3x..

*S*A*L*W*A* said...

eh, sapa kata tak makan... baru tengah hari semalam melantak kat secret recipie... siap makan kek lagi tu... hehe

entah la, agaknya sebab sekarang ni makan nasik selalunya sehari sekali je... (",)