Friday, January 29, 2010

Balik kampung...

Salam...

Apasal ye, sejak dua menjak ni kalau post entry baru, baru la bloglist kat side bar tu diupdate kan... Herm...

Malam ni or pagi esok akan bertolak balik ke kampung untuk hantar si kecik tu... InsyaAllah kalau dapat cari pengasuh sebelum raya cina ni, boleh la bawak si kecik tu balik ke sini masa balik cuti raya cina ni...

Semalam kan si kecik tu dok rumah dengan abahnya (abah amik cuti sebab faris demam), so petang tu masa abah datang jemput ummi, faris pun ikut la sekali. Nampak je ummi, terus dia menjerit2... Ummi masuk je dalam kereta, terus peluk ummi kuat2... Adeh, tu baru tak jumpa 9 jam... Camna ni nak duduk kampung 2 minggu??? Susahnya hati ummi...

Kadang2 terfikir jugak, kesian si kecik ni. Ke sana sini kena hantar. Baru je nak serasi dengan pengasuh ni, dah kena pindah... Hantar taska pulak, tak sihat... Kan bagus kalau ummi boleh dok umah jaga faris... hehe... tapi ye la kan, zaman sekarang ni semuanya nak guna $$$... Even nak 'pee' pun pakai $$, cuma kent** je free... heheh

Mudah mudahan dapat la cari pengasuh sebelum raya cina dia... tolong la doa2 kan ye... Semoga Allah permudahkan segalanya... Amin...

Ok la, sampai jumpa lagi... daaaaaaa.....

** sakit kepala la asyik nangis je... apa la, lemah betul ummi ni...

4 comments:

Ena said...

alahai x tahan akak membace nyer.. sadis tul la sal.. camner la nak tahan kerinduan pd anak tu kan!... aishhh!!.. sabaq naa.. moge dipermudahkan urusan la sal.. :)

mamalieyna said...

waaa nak nangis gak...! tak sanggup nak tinggalkan si kecik lelama..tp tu la kan, no choice..hope cepat2 la dpt pengasuh baru!

*S*A*L*W*A* said...

Kak Ena:

adeh, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul... hehe

Amin... Tq ye...

*S*A*L*W*A* said...

mamalieyna:

jom nangis sesama... tu la pasal, tak ada pilihan lain... lagi tak sanggup tengok dia masuk wad pastu kena cucuk sana sini kat tangan...