Wednesday, January 20, 2010

....ERMMMM......

Salam....

Dikala waktu senggang (tunggu husband datang jemput) ni, nak celoteh2 jap la...

Ni pasal ending salah satu drama bersiri kat TV3 tiap2 petang Isnin sampai Khamis (jam 6.30)... Ala cerita Cinta Balqis tu... Sebenarnya tak follow sangat pun cerita ni. Ye la, mana la ada masa nak lepak depan tv. Balik kerja, sampai tu terus ke dapur prepare nak masak untuk makan malam... Siap masak apa semua dah nak dekat pukul 7. Pastu bersih diri lagi... Dah habis pun cerita tu. Sempat tengok gitu-gitu aje...

Isnin hari tu (last episode) kebetulan cuti, so ada waktu melepak depan tv petang tu. Pastu dapat mesej dari adik cheq :

Ateh : Kak Wa, tengok TV3 cepat
Cheq: Tengah tengok la ni. Kenapa?
Ateh: hahaha... su menang. dia tak jadi kawin dengan hassan
Cheq: tunggu dulu. cerita belum habis. tengok dulu sampai habis
Ateh: ala, nanti hasan tu mati

Sambung tengok cerita.... Pastu sampai babak yang si Balqis ni bagitau kat hasan yang dia pun cintakan hasan. Terus cheq amik henpon...

cheq: hahahahaha... sapa yang menang??
Ateh : eleh, tunggu...

Sambung tengok lagi. Tiba2 hasan tu macam sesak nafas nak mati. "alamak, takkan aku kalah kot"... Masih menonton cerita tu... Pastu 'bak bak bum bum (cenggini ke bunyi kompang??? hehe)... yea, akhirnya si balqis tu kawen jugak dengan hasan. Apa lagi, amik henpon.

Cheq : yeayyy, k.wa menang...
Ateh : Ish, pengarah ni salah ceta ni...

Hehe... Alkisahnya, masa si ateh ni dok umah cheq hari tu (tolong jaga faris) kami macam berlawan la sapa yang teka betul ending cerita ni. Sesaja suka2. sebab biasanya ending tu mesti la hero dengan heroin. Adik cheq teka balqis tu dengan suami dia, ezany. tapi cheq teka balqis tu dengan hasan.

dan pemenangnya ialah.... CHEQ... hehe

Bagus jugak la ending cenggini. buka sket mata orang ramai yang kadang2 tu selalu kecewakan seseorang yang banyak berkorban untuk dia. selalunya dalam drama korea macam tu la. heroin tu tetap pilih lelaki yang walaupun tak buat baik kat dia, tapi sebab dia cintakan laki tu, dia sanggup kecewakan orang yang banyak buat baik pada dia... (ish, apa la cakap berbelit2 nih...) sorry ya....

Itu la alkisahnya... hehe.... Omong2 kosong di petang hari....

Selingan

** dalam kepala ni dok pikir nak makan apa ni sebab lapar balik. tadi dah kenyang tak hengat sampai ketiduran dalam surau... sekejap je dah lapar balik... hehe

tak sabaq nak balik masak ni.... cadangnya nak masak asam pedas la... lama tak masak asam pedas.... yummy yummy....  hehe...  

kasi preview sikit gambaq masak asam pedas nih... hehe... slurpppppp...



3 comments:

namakusuraya said...

nak datang rumah bleh.. nak rasa air tangan salwa.. ehhehe. (",)

namakusuraya said...

nak datang rumah salwa la.. nak rasa air tangan salwa masak asam pedas.. bleh ker.. heheh (",)

*S*A*L*W*A* said...

utk cik puan suraya, boleh aje... datang la... pintu rumah sentiasa tertutup, so kena ketuk & bagi salam... hehe

ha, ni macam mengidam semacam je... hehe... dah ada kot??? hehe