Tuesday, January 26, 2010

NAK....

Salam....

Hari Selasa : mood untuk bekerja sudah ada... Macam tau-tau ja dah ada mood, kerja bertimbun-timbun... Settle kan apa yang penting dulu. Pastu jengah sat kat blog nih... Cuci otak mata.

Erm, nak la.... "Nak apa?"... Saya sangat nak petua camna nak bagi kulit muka halus mulus seperti model2 dalam iklan kat tv... tapi kulit sebenar diaorang pun 'dilindungi' oleh mekap tebal yang berinci2 tu...

Ada sesapa tak yang ada petua ke, amalam ke atau nak suggest apa2 produk yang bagus untuk hilangkan jeragat & sedikit parut jerawat yang ada kat muka saya ni???

Masa zaman bujang-bujangan dulu rajin la jaga muka. Pagi pakai krim la, bedak itu la, bedak ini la, calit sket2 alat mekap la... sekarang??? adeh, kalah orang dah ada anak 10... kadang2 rasa malu lak tengok orang lain berhias diri... Saya ni ikut mood, kalau terlebih rajin, berwarna la sket muka ni. Kalau tak, kusam dan sembap je la...

Teringin nak kembalikan wajah ke zaman remaja (sekolah) dulu... halus mulus, suci murni pemeringkatan 2 kali lagi... hehe...

Ada sapa2 nak share petua ke??? nak cuba produk yang berlonggok2 pelbagai kat luar nun takut la pulak. kang tak sesuai, ada effect apa2 ke, tak ke sepasal pulak... hehe

Ok la, banyak tul membebel hari ni eh. Entri pasal ke Melaka pun tak buat2 lagi. Gambar pun dok ada dalam hp je la. Semalam Zzzzz awal, letih sangat.... Kabel pun tinggal kat rumah. Kalau tak boleh tumpang upload jap kat office nih... Tengok la kalau rajin malam ni.... Hehe

Till then, daaaaaaaa.....

3 comments:

Ena said...

He3x.. samer jer cam akak nie sebenarnyer Sal.. lately muke amatlah kusammm.. bukan x rajin nak tepek plastik2 kat muke.. tp maser x cukup utk diri sendiri.. sejak kakak dah start sekolah.. belah pg byk abis kat dier.. hu3x.. so, g opis kdg2 lipstik dah sampai opis baru nak pakai.. x bagus kan!.. sbb kasi muke mayat kat hb.. hu3.. bagus gak sal wat n3 nie.. nanti lau ader yg kasi petua leh akak tompang sekaki.. heh3x..

namakusuraya said...

jom pakai bedak sejuk.. hehehe (",).. tue la kat muka nie pun ada parut.. nak blaja make up gak ler gini... atleast gi kenduri berseri skit.. cik abg sebelah pun tak lepas kite.. ehheh cewahhh.. sape nak bukak kelas free nie.. hehehe

*S*A*L*W*A* said...

Kak Ena:

Kira ok la tu... sal ni, lipstik pun tak pakai... apa punya PA la nih... hehe

Sue:

Jom, pi kelas mekap sesama... pasni boleh mekap comei2 sket... hehe