Tuesday, May 31, 2011

Terkezut ai....

As-salam...

Dah lunch ke kawan2 semua??

Saya Alhamdulillah, dah makan tadi...

Herm, pagi tadi masa on da way nak ke office dengar la kat radio Hot.fm topik pasal bil elektrik...

Terus le teringat kisah last week...

Macam biasa balik je kerja check la mail box kot2 ada surat ke... Tengok2 ada bil air... Sambil jalan sambil dok tengok bil...

Sekali terkezuttttt mak....


Pandang lagi sekali bil tu... Cuba tengok kot2 ada tunggakkan... Tapi tak ada pulak tunggakkan...

Biar betul... Seumur hidup tak pernah lagi la dapat bil cenggini...

Tau berapa??? RM98.90. Tenyeh mata 2,3 kali kot2 mata tersilap tengok... Kot2 sebenarnya RM9.89 ke... (org lain bil lagi tinggi tak kecoh pung... hehe)

Rupanya memang amaunnya adalah 90 lebih...

Rasa nak pengsan pun ada. Sebelum2 ni tak pernah lagi la lebih daripada dua puluh ringgit.

Walaupun basuh baju 2 hari sekali pun tak dak la semahal ni...

Then, baru teringat... Masa cuti hari buruh ritu, hubby kata paip air sinki kat toilet tingkat atas tak bertutup.

Pulak tu bilik air tu jarang kami guna, kecuali ada tetamu yang duduk kat bilik tidur yg kedua & ketiga tu...

Entah berapa hari air tu dok mengalir tak tau la. Hubby kata penuh sinki sampai melimpah...

Saya syak dah 2 hari air mengalir non stop. Just imagine la...

Ni semua tak lain tak bukan kerja si Faris la ni... Adeh... Sabo je la...

Pas ni memang kena kunci la bilik tido dua2 tu... Bilik air tak leh nak kunci sebab tombolnya jenis tak ada kunci boleh buka kalau kita kunci dari dalam...

Faris oh Faris....

Dan tadi dah selamat bayar bil tu... huhu... Nasib baik si abah yang bayar bil... Selamat duit ummi... hehehe

Moral of the story:

Jangan biar anak2 main air dalam toilet sorang2...

4 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lorrr...sabor jela ehehhehe
nak buek camno..omak pon tak cek dulu before g bercuti...eheheh

Liyana Zahim said...

Nape xckupkan seratus je tros? Hahahahah..

syariza09 said...

aarr..lagipon bahaya kalo faris main lam blk air.

pasni kena jimat cermat pulok pakai letrik..nk buat catuan kt rumah nanti...hehe

-Sara- said...

isshh, melambung terus ek..