Wednesday, May 18, 2011

1st Day...

Assalamualaikum....

Hari ni saya kembali bekerja... Setelah 3 bulan cuti goyang kaki mengulit anak kat rumah...

Si kecik tu ditinggalkan kat rumah dengan adik saya. Masih tak dapat cari tempat yang sesuai untuk dia...

Tu pun sampai hujung bulan ni aje adik saya dapat tolong jagakan... Nampaknya kena bekerja keras mencari taska sebelum hujung bulan ni...

Pagi tadi semangat semacam je nak datang kerja... (poyo je... hehehe)

Tapi dalam semangat2 tu, tetiba je rasa berdebar2 lak bila memikirkan nak kena tinggalkan si kecik tu.

Ye la, dah 3 bulan saya uruskan sendiri si kecik tu (kecuali dalam pantang), setiap masa ada depan mata... Tup tup hari ni nak kena tinggalkan dia...

Sedih la jugak... Harap2 dia ok2 aje la dok ngan Utih dia...

Masuk je office, banyak jugak la yang berubah... Dan salah seorang member office yang dulunya geng PA dah pun bertukar tempat kerja kerana dah dapat tawaran jadi PTD... Best best...

Tak sempat jumpa dia. Dia pun baru je bersalin awal bulan hari tu.

Erm, apa lagi ye nak cerita.... Later la kot saya update lagi...

Ok la, till then... Daaaaaaa....

5 comments:

Hanis Azla said...

selamat kembali bekerja yer salwa.. semoga dapat tempat mengasuh anak yg baik dalam masa terdekat ni..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sian sal
moga cepat2 dpt pengsuh/taska yg ok

Ena said...

selamat kembali bekerja sal.. :D


tu la kan.. susha hati memikirkan anak2.. harap lepas ni sal dapat la jumpa taska baru utk si adik.. abg faris kekal kat tempat lama yeh?

syariza09 said...

slmt bekerja Sal..pasni kena la gigih cari nursery utk bb yerr

fariza said...

slamat mula kerja kak hehe