Thursday, May 26, 2011

Tak ada mood...

Assalamu'alaikum...

Erm, mood nak update blog memang ke laut je minggu nih…

Klik je new entry, pastu close balik… idea ada… cerita pun banyak… tapi tak dak mood la nak menaip…

Hati rasa tak tenang je dok teringat anak-anak kat rumah. Tambah si kecil tu…

Dua tiga hari ni asyik meragam je. Malam2 sure terjaga, pastu nangis2. Banyak kali lak tu…

Bila si adik dah diam, si abang pulak sambung nangis… Sudahnya, ummi tak cukup tido… hehe

Petang semalam badan si kecik tu panas. Risau je rasa. Tengah hari cam biasa saya balik. Masa tu okey je si kecik tu.

Dah masuk office adik call. Dalam hati terdetik ‘Ada yang tak kena ke…’. Sebab biasanya ada apa2 dia sms je.

Rupa2nya betul… Dia cakap Summayyah asyik nangis tak henti2. Lama dah dia dok nangis, badan dia pun panas.

Terus tak senang duduk. Mintak kebenaran dari bos nak balik jap tengok anak..

Nasib baik rumah dekat je… Berdesup balik jap. Si kecik tu dah diam… Tapi bila saya amik je terus nangis balik…

Nangis kuat lak tu… Pujuk pun still tak mahu diam. Bagi susu pun tak nak.

Pastu abahnya amik air penawar, then baca ayat Quran sambil renjis2 air tu dari kepala ke kaki.

Kebetulan masa ke Darussyifa' untuk ambil air penawar campak Faris, amik sekali air penawar untuk adik dia..

Baru la dia diam & nak nyusu. Pastu terus tido… Lega sikit.

Semalam sebelum tido bagi ubat demam. Pagi ni dah ok sket, dah tak panas badannya…

Harap2 ok la si kecik tu… Jangan la dia berjangkit dari abang dia sudah…

Mesti lagi kesian kalau baby yang kena campak… Kalau besar cam Faris ok la jugak, boleh cakap kalau dia sakit or gatal2.

Kita pun boleh la ikhtiar apa yang patut. Kalau si kecik ni, tau nangis je la…

Hai lah anak-anakku… Semoga kalian sentiasa dilindungi Allah di mana saja kalian berada…

9 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak dpt nak bayangla camne sy nnti..hehehe dahla rafiq tu tamo benti nyusu..sure nnti susu adik dia pon dia rembat..agagag tapi bagus jugak. bonding tugether2..:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

pasal nangis2 tu...dia ade nampk ape2 kot..budak2 kan senang nampak..harap2 takde ape2 yg teruk la tu ye..aminn

syariza09 said...

Sabarlah Sal, selagi anak x sihat selagu=i tulahh, kita pon x senang hati. harap2 adk x lah berjangkit ngan abgnya

-Sara- said...

syaqir pon penah kene cmtu mase 2bln..menangis xrenti2 serba xkena..bwk jumpa ustat bg air penawar barulah ok..budak2 kecik ni kdg2 kne kacau ngn 'bende' tu..

hop faris n sumayyah cepat sembuh ye :)

Ena said...

tu la kan.. bukan senang nak besarkan anak ni.. mcm2 keadaan kita akan lalui.. sama mcm mak kita dulu..

sian sumayyah.. moga tak meragam lg ye sayang..

abg faris mcm mana? dah baik ke sal? moga baik2 la semuanya..

~SHiLA~ said...

sal da stat kje ek..siannye bile ank² xsht ek..hope dua² cpt sht :)

Hanis Azla said...

harap baby comel tu tak kena campak.. sukanya tengok gambar anak2 salwa ni..

mamalieyna said...

dah besar sumaiyyah...huuu~ proses membesarkan anak camni la kan..byk dugaan n cabaran ...hrp semuanya baik2 saje ye..cepat sihat ye abang n adiknye..huu~

nABiL said...

geramla tgk adik faris ni...