Wednesday, May 18, 2011

As-salam....

Phewwwww... Tarik nafas dalam2....

Baru lepas balik dari rumah...

Lunch tadi memecut balik rumah jap untuk tengok si kecik tu kat umah sambil bagi 'bekalan' & tinggalkan bekalan untuk dia... (InsyaAllah, nak ikut jejak langkah Mek Rose).

Adik saya cakap si kecik tu tak berapa nak minum lak susu. Padahal sebelum2 ni elok je dia minum susu. 2oz habis sekali minum...

Tadi masa saya sampai je kat rumah dia tengah tido. Dengar je suara saya terus terjaga, pastu mula la wat merengek manja dia tu...

Nampak je muka saya terus senyum... Amboi, tunggu ummi balik ye... hehe

Dan tadi nak kena tidokan dia dulu, sebab dia meragam lak. Pastu terus pecut datang office, takut lambat.

Nasib baik umah dekat je, dalam 10 minit... Harap2 dapat la si adik masuk taska kat bawah office saya ni.

Senang la sikit nak turun tengok2 & nyusukan dia. Si abang pun ada kat taska bawah, boleh la tengok2kan adik dia... (eceh, macam la faris tu reti sangat nak tengokkan adik dia... hehe)

Mintak2 la owner taska tu ada petang ni, leh pujuk2 dia untuk terima baby lagi sorang... Amin...

Ok la, nak minum petang jap sambil buat apa2 yang patut...

Till then, see yaaaa....

6 comments:

Ena said...

rindu bau ummi dier la tu.. hihi..
kita pun jadi sayu tengok anak gitu kan sal.. :D

harap2 selesailah masalah sal tu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sonok kan bila tgk anak tak sabar2 tunggu kita pulang nak nyot nyot..saat paling manis tuuu...if sal terus bf dia sampai besar..tengokla camne beza budak tu ngan bdak2 yg tak fully bf..pengasuh rafiq pon cakap rafiq je tak sabar2 nak jumpe mak..yg lain, mak takde pon ok aje..huhuhuhu sabar ajela....

takpe sal..kita doakan pengasuh tu lembut hati nak terima sorang lagi bb..aminnn

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kak Ena:

Tu la, sayu lak nak tinggal anak... Tambah lak bila dia tak nak minum susu dari botol... lagi sedih... huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

Tu la, mula2 ni target nak menyusu sampai setahun... InsyaAllah, kalau rezeki anak nak terus menyusu sampai 2 tahun...

Tu la, ingatan anak2 terhadap ibu dia lebih kuat rasanya bila dia bf kan...

Amin...

Fieza79 said...

owhh tgh plan penyusuan penuh..moga berjaya ok..pun doa2 kan kita jgk k..pun teringin nak bt mcm tu lps bersalin nnt..yg lepas2 fail!..heheh

syariza09 said...

harap2 taska bawah lom penuh lagi, dekat2 ni senang Sal nak tgk baby